Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem tu nowy i potrzebuję pomocy przy zakupie auta a konkretnie na zdecydowanie sie które kupić.

W wyborze biorą udział seria siedem e65 i seia 6 e63 obydwie silnik 4.5l (w 7 ewentualnie 5.0).

Chciałbym sie dowiedzieć czy seria siedem jest dużo droższa od 6 w utrzymaniu to takie główne pytanie w sumie no a poza tym ma być to auto dla 20 paro letniego chłopaka. Auta bd używał weekendowo gdy bd w pl(na co dzien DE) od czasu do czasu wyjazd do DE i jakiś mały wypad w Polskę weekendowo. Myślę że w roku przebieg w granicy 20-25tyś spokojnie sie zamknie wiec raczej nie patrze na diesle. Dodam że mam na auto około 60tyś wiem może nie bd to najlepiej utrzymane modele ale tylko te dwa biorę pod uwagę.

A wiec piszcie co sądzicie pomagajcie będę bardzo wdzięczny ; )

Opublikowano

"bd" - kto wymyslil takie skróy głupkowate?

Dziwny wybor, za 60tyś to raczej e63 w dobrym stanie nie dostaniesz. Utrzymanie podobnie, obie to są mega drogie modele, na które trzeba mieć gruby portfel.

Opublikowano
Moje zarobki to około 8tyś miesięcznie (nie chwaląc sie ....) myślicie że to wystarczy na utrzymanie takiego auta czy raczej lepiej sobie wybić z głowy?
Opublikowano

To przy takich zarobkach bym poczekał rok, dolozył 30-40 tyś i wtedy szukał zadbanej 6tki.

Takich aut szukaj w DE, tutaj są tańsze bo są a)mega dojechane b)sklejone z dwóch.

Opublikowano
raczej bmw maja coś w sobie ; ) ale jeśli coś ciekawego zaproponujecie to wezmę pod uwagę, ma być na pewno ponad 200 km silnik rok nie staszy niż 10 lat to chyba tyle. Ogólnie chciałbym ciekawe niecodzienne wyróżniające sie auto mniej wiecej tak ; )
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
To życzę powodzenia w kupnie e63 za 60tyś i eksploatacji jej :cool2:

Jak e63 tak i e65 z poczatkowych rocznikow kupi za ta kase bez problemu w dobrym stanie. Siodemke nawet nieco mlodsza. Ile wg Ciebie maja kosztowac te auta z 2004-5 roku? 100 tys ??