Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pomocy nie wiem co jest ciężko mi pali na mrozach przy -15 dopiero za 10-ątym razem świece żarowe są nowe bo wymieniłem a komputer cały czas pokazuje błąd świec i to czterech mechanik mówi o wymianie przekaznika świec - czy to może byc to ???
Opublikowano

Powiadasz że

mechanik mówi o wymianie przekaznika świec - czy to może byc to ???

Niby logiczne ale to jest jego gdybanie czy to sprawdził ?

Tu na forum jest sporo na temat jak sprawdzić sterownik świec.

Nawet chyba Roger-Nysa dobrze regeneruje, tylko trzeba mu je wysłać.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Dokładnie.....jak jest błąd czterech świec to na 99% sterownik ale pewnie już tak miałeś wcześniej i mechanik kazał kupić swiece co ??

Roger regeneruje z dożywotnia gwarancją ok. 100 pln albo ASO nowy ok 250 pln :mrgreen: :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Miałem to samo. Przy minusowych temp. X nie chciał odpalić. Podczas przeglądu wyszło,że sterownik świec się poddał. Koszt nowego + wymiana + programowanie (ponoć konieczne) w Aso ~ 500 zł i po problemie.
Opublikowano
zakupiłem używany założę zobaczę co się będzie działo myślę że powinno pomóc z tego co piszecie a jak z tym programowaniem ?? trzeba programowac czy nie ?
Opublikowano
Zadnego programowania ...tylko kasowanie błędów i tyle oczywiście zakładając iż używane ( w życiu bym nie kupił :wink: ) jest ok :cool2:
Opublikowano
założyłem tą używkę i jest ok dzisiaj rano -12 i zapalił z dotyku za pierwszym razem a ten swój wyślę do regeneracji do rogera -nysa będzie w zapasie i dzięki wszystkim za pomoc przydała mi się .
Opublikowano
Max 100 pln kolego :wink: :wink: i dożywotnio masz gwarancje czego ASO ci nie da bo to cześć elektryczna
Opublikowano

Powiadasz :

No tak ale auto unieruchomione na min. 3 dni

Ee... tam, Trzymać w ciepłym garażu i cały dzień nie wyłączać , ja tak robię od miesiąca, no przynajmniej silnik podgrzać.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

W przewazajacej wiekszości diesli na problemy z odpalaniem auta w silne mrozy poza kiepskim czy rozladowanym akumulatorem winne sa wtryski albo za niskie cisnienie na cylindrach.

Jak wszystko w/w wymienione jest sprawne diesel zawsze odpali.

Opublikowano
W przewazajacej wiekszości diesli na problemy z odpalaniem auta w silne mrozy poza kiepskim czy rozladowanym akumulatorem winne sa wtryski albo za niskie cisnienie na cylindrach.

Jak wszystko w/w wymienione jest sprawne diesel zawsze odpali.

Dobrze,ze mnie uspokoiles, bo myslalem,ze jakosc paliwa ma znaczenie :P

Opublikowano

Paliwo z zalozenia uwazam ,ze kazdy ma wlasciwe -czyli jak ta pore roku zimowa ropę..

Zdarzaja sie tacy co jeżdza na "oranżadzie" czy oleju po frytkach ,ale myslę ,ze ich nie ma wśrod wlascicieli BMW X3... :lol: :lol: