Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wracam po wymianie alternatora na nowy (regenerowany) i jadąc mam dziwne stuki (terkotanie) z okolic podszybia taj jakby nad ekranem "idrive"

na wolnych obrotach kiedy lewarek jest w pozycji "P" jest cisz kiedy włączę "D"-drive i trzymam nogę na hamulcu aby samochód nie jechał terkotanie jest słyszalne. Nie pomaga wyciszanie, wyłączenia radia jak również całkowite wyłączenie nawiewu. Po otwarciu drzwi lub szyby dźwięk przestaje być słyszalny.

Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to może mieć coś wspólnego z dzisiejszą wymiana alternatora.

Opublikowano
A były odokręcane wyporki, belki? W podszybiu? Jeśli tak dokręc je i problem z głowy.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
A były odokręcane wyporki, belki? W podszybiu? Jeśli tak dokręc je i problem z głowy.

Dokrec je albo zamien je( jedna wyzej druga nizej)

Sent from my C6903 using Tapatalk

Opublikowano
Terkotanie znikło, nie wiem jak, po co i dlaczego, ale już tego objawu nie ma. Temat uważam za zamknięty, no chyba że znów wróci. A co do rozpurki to za tydzien mam przegląd olejowy i będzie rozpora zdejmowana celem wymiany filtra pow. i odmy