Skocz do zawartości

[e60] problem po wymianie foteli przednich-brak podgrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może ktoś przerabiał to co ja lub wie jak mi pomóc:

Wymieniłem fotele przednie w swojej e 60-tce, poprzekładałem stare napinacze bo w nowych fotelach nie było...

Fotele pochodzą z samochodu po lifcie a mój jest przed liftem (tu chyba jest problem)

Po podpięciu fotele działają ale ni mogę włączyć podgrzewania foteli?!

W starych fotelach była szeroka wtyczka i taka mniejsza czarna a w nowych fotelach jest tylko ta szeroka wiec nie mam

gdzie podpiąć tej swojej mniejszej czarnej...

W fotelach jest jakaś dodatkowa żółta kostka nie jestem pewien ale to chyba od zagłówków które u mnie nie będą funkcjonować...

Wcale się nie załącza podgrzewanie-żadne diody się nie świecą...

Może to poprostu bezpiecznik?Wie ktoś gdzie jest ten od podgrzewanych foteli bo nie chciałbym stać i sprawdząć wszystkich bo jest -17st.C :/

Opublikowano

no mi też tak się wydaje że trzeba coś jeszcze podłączyć-tylko co?

możesz podać stronkę na ''wds'' bo niezbyt się orientuje o co kaman...

z góry dziekuje :P

Opublikowano

znalazłem te schematy :shock: ale niestety jak dla mnie to ciemna magia :(

mógłby jakiś fachowiec rzucić na to okiem i powiedzieć mi co i gdzie mam przepiąć/dorobić/przerobić

z góry dziękuje- może wspólnie uda się coś zdziałać...

PS.Stawiam flachę jak się uda :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam tak naprawdę taki problem:

wiek które kostki są od podgrzewania ale w mojej jest 5 przewodów a w nowej 4 i nie wiem jak je połaczyć żeby działało...

dwa są grubsze w odu kostkach czerwony i brązowy (pewnie + i -) ale zostają jeszcze te moje 3 które muszą zamienić się w 2 :D

problem tylko tego typu że są inne kolory i nie wiem jak je podpiąc...a nie chce foteli popalić...

Opublikowano

najgorzej że w mojej okolicy ''fachowiec'' to towar deficytowy wszyscy by tylko naprawiali passaty i brali jak w serwisie :(

trzeba będzie chyba zrobić jakąś wycieczkę...

jak ogarnę sie to napiszę o co kaman dla potomnych :D