Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przymierzam sie zakupu tego auta (rocznik 2002). Czy 218KM to nie za mala moc dla prawie 2 tonowego auta? I czy w ogole auto z tym silnikiem jest warte zakupu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tą konkretną 730d nie jeździłem. Jednak silniki 3.0d ciągną na prawdę dobrze i płasko (płaska charakterystyka momentu) w '5'. Moment jak ciężaróweczka. Myślę, że porównanie tego auta z 725tds E38 nie ma sensu. Inna epoka silników.
Kai
Opublikowano
mpimp kupuj nie zastanawiaj sie. Ten silnik jest rewelka obojetnie czy w 5-ce, 7-ce czy w X5. Przy takich silnikach z takim momentem obrotowym nie jest wazny ciezar auta, bo skrzynia z oprzyrzadowaniem jest tak dobrze dobrana do kazdego z modeli ze jezdzi sie jakby tego ciezaru nie bylo.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano
Taki silniczek "mieszka" w naszym X5, mieliśmy podobne obawy a w szczególności martwił nas ewentualny brak mocy, miło jednak się rozczarowaliśmy, ten silnik świetnie sobie daje rade z X5, tak więc 7 też będzie gonił :wink: Kupuj.

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)

Opublikowano

polecem ten silnik naprawde jest znakomity jesli chodzi o osiagi i moment obrotowy silnika....

wiec dlugo nie zastanawiaj sie tylko kupuj :8)

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano
kupuj kupuj kupuj ja też o tym myśle, tyle że mam dylemat czy e65 czy x5 a silnik z góry wiedziałem jaki będzie
http://img27.imageshack.us/img27/1430/10008058vw.jpg
Opublikowano

Moim zdaniem:

1. Silnik fajny - jezdzilem X5 3.0d i naprawde skoczne autko - pomimo moich obaw, co do braku mocy - wiec mysle, ze z E65 tym bardziej sobie poradzi.

2. Diesel do limuzyny takiej, jak E65 to jak domalowanie zarostu Mona Lis'e. :duh: Sorry, ale to takiego wozu moim zdaniem pasuje aksamitna praca jakiegos V8 a nie klekot. Wyobraz sobie jak na mrozie odpalasz cudowna siódemke a tu Zonk - kle kle kle...:?

Ja bym poszukal beznynki, albo 530d - E60.

Ot - taka refleksja.

Black - Mighty - Wonderful
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moim zdaniem:

2. Diesel do limuzyny takiej, jak E65 to jak domalowanie zarostu Mona Lis'e. :duh: Sorry, ale to takiego wozu moim zdaniem pasuje aksamitna praca jakiegos V8 a nie klekot. Wyobraz sobie jak na mrozie odpalasz cudowna siódemke a tu Zonk - kle kle kle...:?

Ale... one już tak nie kle kle kle. To już nie są takie diesle, co klekoczą, jak stare beczki :) Ponadto jak się taki rozgreje, to jest nawet problem stwierdzić z zewnątrz, czy to przypadkiem nie benzyna :)

Kai
Opublikowano
... 2. Diesel do limuzyny takiej, jak E65 to jak domalowanie zarostu Mona Lis'e. :duh: Sorry, ale to takiego wozu moim zdaniem pasuje aksamitna praca jakiegos V8 a nie klekot. Wyobraz sobie jak na mrozie odpalasz cudowna siódemke a tu Zonk - kle kle kle...:?

Ja bym poszukal beznynki, albo 530d - E60.

Ot - taka refleksja.

Mam identyczne zdanie ;) - diesel w serii "3", "5", czy X5, to OK, ale w "7" ...

Ale... one już tak nie kle kle kle. To już nie są takie diesle, co klekoczą, jak stare beczki :) Ponadto jak się taki rozgreje, to jest nawet problem stwierdzić z zewnątrz, czy to przypadkiem nie benzyna :)

Ja 3.0d, czy nawet 4.0d bez najmniejszego problemu rozpoznaje, że do diesel ;) Po odpaleniu nawet ciepłego 4.0d słychać bez problemu, że to nie jest benzyna ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Dziekuje Wam wszystkim za komentarze, na pewno uwzglednie je przy ostatecznej decyzji dotyczacej wyboru silnika :) Mimo wszystko jestem wciaz bardziej przychylny wersji 730d... :8)