Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem tu nowy na forum.Czytałem dużo tematów ale mam wątpliwości ;)mam 330xd z końcówki 2002r 184 km temperatura nie osiąga pionu (troszkę mu brakuje) w testach 7.0 pokazuje 70 stopni czy to główny termostat czy egr?czy mam ten egr?czy idzę go jakoś naprawić?czy to na pewno to?nie chce kupować jak będzie dobry.Licze na wasze podpowiedzi i rady dodam ze 2dni temu było wszystko ok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ile km zrobiłeś? Jak temeratura dochodzi do 88-92, ale po długim czasie to t.egr, jak nie osiąga lub/i spada to główny, ale w takie mrozy to raczej nie ma reguły.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ok 20 min postoju potem z 6km po mieście wciskając potem postój z 10 min i temp.70 na dworze -10.czyli raczej główny tak?jaki koszt w aso?da rade naprawić jakoś główny??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ceny sprawdź tu:

http://czescidobmw.com.pl/

Jak chcesz sie upewnić to wykręć t.egr (łatwo i szybko) i dmuchnij w niego, jak nie będzie oporu to do wymiany a jak będzie ok to weź się za główny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
wlacz test 7 i pojedz w trase, jedz ze stala predkoscia i obserwuj do ilu dojdzie temp i na jakiej wartosci zatrzyma sie

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
czy karton za chlodnice poprawi sytuacje na czas do wymiany?

Ja pierdziele, nastepny oszczędny... :duh: karton to się wsadzało do poloneza

Jak tak chcesz zaoszczędzić to zaślep sobie termostat EGR i wtedy zostanie tylko jeden do wymiany

Opublikowano
Może troszkę wolniej będzie się nagrzewał w obecnych temperaturach. Ja jeżdżę z zaślepionym już rok.
Opublikowano
Panowie przeczytałem chyba wszystkie tematy o termostatach i po nagrzaniu autka do 75 chlodnica jest zimna czy to oznacza ze ten egr?jak go dotkne to jest "letni" prosze o pomoc na dniach jade do aso i chce wiedzieć który kupic
Opublikowano
Kolego, zaślep sobie termostat EGR i wtedy pojeździj. Będziesz wiedział czy to jego wina. Zaślepienie nic nie kosztuje a da Ci odp.
Opublikowano
zacznij od wymiany termostatu egr, koszta mniejsze, jesli po wymienie nie bedzie sie dalej nagrzewał to zostanie glowny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie powinien, zapewne świruje moduł wentylatora.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

masz 3.0d to masz sprzeglo wiskotyczne ktore chodzi caly czas bo jest na pompie wody, nawet jak bedzie -50stopni to będzie chodzic...

nie wiem od czego tam wtyczki wyciągasz ale powpinaj je ;)

Opublikowano
po lewej stronie odłączyłem (jak patrzysz od przodu auta)ale masz racje podłącze je z powrotem...doszukuje się innych wad po prostu ale wydaje mi się ze na bank termostat egr jutro go kupie w aso a nie wiesz od czego była ta wtyczka?
Opublikowano
pewnie od czujnika AUC, kolego zmien termostat egr, jesli nie bedzie poprawy to glowny i bedziesz mial problem z glowy

Opublikowano
czy karton za chlodnice poprawi sytuacje na czas do wymiany?

Ja pierdziele, nastepny oszczędny... :duh: karton to się wsadzało do poloneza

Jak tak chcesz zaoszczędzić to zaślep sobie termostat EGR i wtedy zostanie tylko jeden do wymiany

moze nie karton ale sa ori zaslepki chlodnicy dostepna w ASO... zastepujace karton... ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fakt, masz wisko, mój błąd :oops:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL