Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ile pomp paliwa ma 2.5 TDS czy ma tylko w zbiorniku paliwa czy też ma pompę podprogową,czemu pytam jechałem i zaczął mi silnik szarpać no i benia zgasła po długim kręceniu jakoś nabrała trochę paliwa by odpaliła chwilę pochodziła i zgasła i tak za każdym razem wymieniłem filtr paliwa który zalałem do pełna i wkręciłem po zakręceniu dłuższym odpaliła chodziła przejechałem się ale przy wyższych obrotach w wężyku między filtrem a pompą wtryskową widać było że idzie powietrze z paliwem ale chodziła dobre pół h przy ruszeniu znów stało się to samo czyli zgasła i wyświetlił się jakiś komunikat niestety nie wiem jaki bo piksele zanikły
Opublikowano
bo mi padł ale i pompa paliwa nie działa ale podłączyłem ją pod stacyjkę,a co do odpowietrzenia to nie wina że się zapowietrzyła tylko padł przekaźnik pompy i zawór zwrotny w zbiorniku paliwa
Opublikowano
To ktoś wie w końcu w którym miejscu znajduje się przekaźnik pompy paliwa i jaki ma kolor czy jest ktoś kto się zna w ogóle na samochodach czy wszyscy oddają z każdą pierdołą do warsztatu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
przekaźnik pompy paliwa tej w zbiorniku jest przy komputerze pod maską ,jak zdejmiesz osłonę to ten bliżej ciebie stojąc przy błotniku jest od pompy przeważnie jest koloru białego .
Opublikowano
Dzięki przynajmniej jeden się zna faktycznie jest tam przekaźnik ale tylko jeden więcej tam nie widziałem,może pod spodem są. Może wiesz jak zrobić test zegarów źle pokazuje mi poziom paliwa wymieniłem pływak ten przy pompie paliwa i od tego czasu źle pokazuje mi stan w zbironiku pusto a pokazuje że jest 10l licznik mam z dwoma przyciskami
Opublikowano
Dzięki przynajmniej jeden się zna faktycznie jest tam przekaźnik ale tylko jeden więcej tam nie widziałem,może pod spodem są. Może wiesz jak zrobić test zegarów źle pokazuje mi poziom paliwa wymieniłem pływak ten przy pompie paliwa i od tego czasu źle pokazuje mi stan w zbironiku pusto a pokazuje że jest 10l licznik mam z dwoma przyciskami[/quote

Niema za co aż wstyd że nikt ci od tyle czasu nie pomógł ,

a jak tak poczytać tu trochę to sami mądrale co nie którzy po 20 parę lat mają i jedno co potrafią to tylko przed monitorami klawiaturę klepać ,

z tymi pływakami to przeważnie każda tak ma jak jest w zbiorniku mniej niż 20l to się zaczyna zawieszać ,przerabiałem to kilka razy podmienianiem na inne pływaki i dobrze było tylko przez jakiś czas tu test zegarów akurat nie pomoże .

Opublikowano
[

aż wstyd że nikt ci od tyle czasu nie pomógł ,

Zauważ że w dziale e38 mało kto ma TDS i nawet jak by chciał ktoś pomóc to nie może. Bo skąd ma wiedzieć jeśli z takim motorem nie miał do czynienia. Dlatego dobrze by było pisać też w dziale e39 gdzie jest więcej takich użytkowników z takimi silnikami.

Opublikowano

dział e38 to e38 to chyba normalne że dotyczy tego modelu ze wszystkimi typami silników

a ty po co się udzielasz skoro nic nie pomagasz.

Opublikowano
Dzięki przynajmniej jeden się zna faktycznie jest tam przekaźnik ale tylko jeden więcej tam nie widziałem,może pod spodem są. Może wiesz jak zrobić test zegarów źle pokazuje mi poziom paliwa wymieniłem pływak ten przy pompie paliwa i od tego czasu źle pokazuje mi stan w zbironiku pusto a pokazuje że jest 10l licznik mam z dwoma przyciskami

zawsze szukając przekaźnika od danego urz. np.pompy paliwa możesz po kolorach dojść ,np przy pompie sprawdzić kolory kabli i szukać tych samych pod przekaźnikami.

Opublikowano
Tak tylko jeszcze trzeba wiedzieć gdzie są te przekaźniki na mechanice się znam ale nie elektryce i komputerach skrzynie automatyczna wymieniłem zrobilem jakieś 6 tys kilasów i smiga dobrze z nowym olejem teraz biore się za pierdoły. Jeszce jedno pytanko chodzi o VIN jak i gdzie można sprawdzić 7 ostatnich znaków do czego to jest i z czym sie to je nigdy sie tym nie zajmowalem dlatego pytam