Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szykuje mi się kilka wymian, proszę o polecenie orginał czy zamiennik. Fajnie jak odpowiedz poparta byłaby linkiem np z allegro.

-czujnik ABS tył lewe koło,

-filtr powietrza,

-czujnik temperatury zewnętrznej(termometr)

-sworznie przód,

-świece,

-przewody hamulcowe.

Pozdrawiam:D

Opublikowano
Witam,

Szykuje mi się kilka wymian, proszę o polecenie orginał czy zamiennik. Fajnie jak odpowiedz poparta byłaby linkiem np z allegro.

-czujnik ABS tył lewe koło,

-filtr powietrza,

-czujnik temperatury zewnętrznej(termometr)

-sworznie przód,

-świece,

-przewody hamulcowe.

Pozdrawiam:D

- czujnik ABS - firma AutLog, dostępny w InterCars, okolice 100 PLN bez zniżek. U mnie lata już 15000 km i problemów odpukać nie ma.

- filtr powietrza - Filtron, Mahle, Mann, Knecht. Ogólnie Mann, Knecht - bardzo polecane, ale ja nie widzę różnicy między Mahle a Mann, albo Filtron. Osobiście biorę Filtrona / Mahle, w zależności co tańsze.

- sworznie - jeśli masz wahacze meyle, to możesz wymieniać, i wtedy Meyle. Jeśli nie, to Lemforder, Febi, Meyle. W E36 wsadziłem całość zawieszenia Febi, i spisywało się super przez ponad 20000 km, aż do sprzedaży wozu. Nowy właściciel też nie narzeka, a mam z nim kontakt.

- świece - tylko Beru. Nie ma sensu iść w tańsze, cenowo porównywalne są NGK, ale ja mam zaufanie do Beru - w E36 miałem beru, w E46 też je kupiłem.

- przewody albo Febi, albo Corteco - często zdarza się, że w pudełku Febi siedzi właśnie corteco. Ale jest też inna opcja warta zastanowienia - bierzesz oryginalny przewód, jedziesz do najbliższej Agromy i dorobią Ci bez problemu, przy czym możesz zażyczyć sobie w stalowym oplocie. A wydasz ułamek ceny z allegro czy InterCars.

Linków do allegro nie podaję, bo to bez sensu. Doskonałe ceny masz u maćka z linku powyżej, jak zamawiasz więcej, to możesz negocjować rabat. No i masz gwarancję oryginalności części, na allegro czasami z tym różnie bywa ;).

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.