Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moja jedyneczka przy -14 nie podgrzewa swiec nawet przy odpalaniu na dwa razy autko odpali ale robi to z oporem mam nowe ako i chcialbym zeby wszystko dobrze chodzilo co moze byc za przyczyna tego ze nie podgrzewa swiec bo kontrolka sie nie zapala z gory dzieki za pomoc :(
Opublikowano
To że się nie zapala, nie oznacza, że świece nie grzeją się przed odpaleniem. U mnie jest kontrolka nawet przy temp. +, a teraz jest tylko czasami nawet kiedy jest temp. -. Dlaczego ? Kontrolka zapali się tylko jak wlozysz kartę i od razu nacisniesz START, wtedy komputer nie pozwoli zapalić auta, ale jeżeli wlozysz kartę i po chwili nacisniesz START to komory są już nagrzane. Sprawdź błędy i zobacz czy podczas wkladania karty komputer pokazuje włączanie się sterownika świec. Dodam, że u mnie nie ma też kontrolki i mimo to pali z pierwszego, więc może być też coś innego.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
dobrze ale w zeszlym roku przy temp - zapalala sie kontrolka spirali a tera nic czy to moze byc do wymiant sterownik swiec?I Tobie tak bez informacji o podgrzaniu odpala odrazu przy -14 np?
Opublikowano

tak odpala...

jak nie odpala to :

1 sterownik ( prawdopodobnie zepsuty przez termostaty)

2 swiece.

podlacz pod komp.

sprawdz bledy.. przejedz sie z laptopem sprawdz temperature pracy silnika... i wymien termostaty 90% szans ze sa uszkodzone