Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie ,prosze o pomoc nie wiem co jest z moim autem;/

Posiadam bmw e39 2.5 tds 1998 roku prawa strona silnika jest zalana olejem olej ubywa nie wiem jak gdzie , gdy odkrecam korek oleju korek wypierdala olej leje sie ;/// nie dymi z tłumika odpala chodzi wszystko ladnie tylko musze ciągle olej dolewać prosze o pomoc

Edytowane przez amamcie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, po pierwsze, to wycieku nikt za ciebie nie zdiagnozuje, umyj silnik i patrz skąd leci.

W tamtych okolicach masz turbo, więc może z niej, albo z węży którymi olej do niej dopływa.

Jak nie, to zostaje jeszcze pokrywa zaworów.

Po drugie, to nazwij poprawnie temat, bo temat zaraz poleci do kosza. :nienie:

Opublikowano

Masz całą prawą stronę zalaną olejem i się pytasz? Jak masz zalane czyli któraś uszczelka musiała puścić i to znacznie to chyba nie jest problemem poczekać najlepiej na dodatnie temp umyć silnik albo teraz go wytrzeć używając jakiegoś rozpuszczalnika w sprayu i szukać wycieku.

Nikt na forum nie powie która uszczelka poszła, albo połączenie.

i tak jak kolega wyżej radzi poczytaj to viewtopic.php?f=72&t=117890 Bo mod zaraz wywali temat do kosza

Opublikowano
Witam serdecznie ,prosze o pomoc nie wiem co jest z moim autem;/

Posiadam bmw e39 2.5 tds 1998 roku prawa strona silnika jest zalana olejem olej ubywa nie wiem jak gdzie , gdy odkrecam korek oleju korek [bAD] olej leje sie ;/// nie dymi z tłumika odpala chodzi wszystko ladnie tylko musze ciągle olej dolewać prosze o pomoc

No panie nowy,ładnie to wygląda u góry,tytuł miałeś poprawny jak piernik--ja poprawiłem(nie wiem czemu),ale najlepsze to słowo użyte w twojej wypowiedzi,otrzymujesz nagrode,temat zostanie ze względu na twój pierwszy post.

PS>> proponuje przeczytać REGULAMIN--raptem 20pkt. i ten link viewtopic.php?f=72&t=117890 .POzdr Dani

Opublikowano
Jak odkręcisz na odpalonym (ciepłym 90C) silniku korek od oleju i położysz go normalnie na tej wnęce to jak się on zachowuje? Podskakuje, rusza się czy leży bez ruchu?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
chwile silnik pochodzi i gdy odkręcam korek wywala go i olej leje sie na silnik

Zapieczone pierścienie masz na pewno.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Gdybym miał czapę na wierzchu to uszczelniacze bym wymieniał. Nie są drogie a będziesz miał spokój. Żebyś dwa razy tego nie rozbierał bo wyjdziesz na samym planowaniu w plecy.