Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy stosujecie/stosowaliscie ten preparat do wlewania do baku w waszych e60 ?

Pomaga zniwelować korekcję na wtryskach?

No i przede wszystkim czy nie zaszkodzi dla układu paliwowego?

Słyszałem ze valvoline ma tez cos o podobnym działaniu i jest lepsze ;)

Dzięki

Opublikowano
Na pewno nie zaszkodzi bo stosowałem parę razy w e61 i e91 i w innych autach, korekcje powinny się poprawić ale nie ma co liczyć na cuda, jeśli wtryski się kończą to i ten środek nie pomoże. Można liczyć raczej cichsza, miększa pracę, lepszą dynamikę, ja stosuję i sobie chwalę środek :cool2: Warto na 1 raz zalać na pół baku, a drugą butelke przy 2 tankowaniu na całość.
Opublikowano
Mam max korekcję +0.8 i chce to chociaż troche zniwelować ;)
Nie ma u Ciebie tragedii :wink: Ja ze swojego doświadczenia mogę polecić tego typu środki bo udało mi się za pomocą Motul diesel clean zredukować korekcję na jednym wtrysku z +1,5 do + 0,8 z tym, że ja wyjeździłem na tym chyba z 10baków paliwa :D
Opublikowano
Ja uważam, że warto wlać dobry środek do paliwa. Polecam wlewać zapobiegawczo, aby trzymać wszystko w odpowiednim stanie. Najczęściej jak się coś dzieje to pomaga tylko na chwilę. Osobiście wlałem do siebie BG. Teraz przy serwisie znowu będę wlewał. Jak do tej pory wszystko w porządku. Lepiej zapobiegać niż leczyć. :cool2:
Opublikowano

Nikt nic nie mowi o preparacie z valvoline a polecają mi go nazywa sie

VALVOLINE FUEL INJECTOR & CARBURATOR CLEANER

nikt nie słyszał nie używał?

Zastanawiam sie nad tym lub liqui Molly jeśli juz łac to raczej z górnej polki;)

Opublikowano
Nikt nic nie mowi o preparacie z valvoline a polecają mi go nazywa sie

VALVOLINE FUEL INJECTOR & CARBURATOR CLEANER

nikt nie słyszał nie używał?

Zastanawiam sie nad tym lub liqui Molly jeśli juz łac to raczej z górnej polki;)

Witam ja stosuje do diesla MILLERS DIESEL POWER ECOMAX ,poczytaj o nim nadaje sie do aut z Euro4 i Euro5,w swoich(tez comonrail i piezo wtryski)lałem i byłem zadowolony. :D

Pozdrawiam Jacek

ps. człowiek z G-CS tuning tez polecił mi ten środek a on zapewne wie co pisze. :D

Opublikowano
Tez słyszałem od kilku mądrych głów ze stosują 2-3 razy do roku liqui Molly a co 2-3 tankowania tego millersa jest łagodniejszy i zapewnia tez dobra konserwacje całego układu paliwowego więc cos w tym jest sam spróbuje cos takiego przez służy okres i zobaczymy co z tego bedzie;)
Opublikowano
Ja podchodzę bardzo ostrożnie do wszystkich dolewek. Środek, który wlałem (amerykańska firma BG), został wcześniej wlany do kilkunastu samochodów typu Audi Q7,Bmw czy Range Rover. W jednym Rangu wtryski były do wymiany i po wlaniu ewidentnie pomógł na dwa tygodnie. Umarłego się nie uratuje to wiadomo. Także przekonało mnie to, że profilaktycznie warto zastosować, żeby cały ten syf przeczyscilo. A paliwa są jakie są. :D
Opublikowano
Środek LM mi pomógł na dwa tygodnie, zbił korektę z 2 do 0,8 - później jednak wzrosła ona do 3,5 i tak trzeba było wymienić wtryskiwacz. Efekt jak widać jest, na forum Toyoty opisane jest jak wpinają buteleczkę bezpośrednio w układ paliwowy i silnik pracuje tylko na tym specyfiku, jednakże gdy wtryski już leją efekt po zastosowaniu może być dość krótkotrwały.
Opublikowano
W cudowny sposób zregenerowania układu wtryskowego po użyciu tych środków oczywiście nie wierze ale chętnie bym je zastosował jako działanie profilaktyczne. Mam 90 kkm przebiegu i mam nadzieje, ze uklad jest w nienagannymi stanie ale jakoś paliw jakie tankujemy jest różna i chętnie bym raz na jakiś czas przeczyścil wtryskiwacze. Możecie podać jakiś linki do w/w preparatów bo jeżeli sa rożne to chciałbym użyć tych najlepszych.