Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem tu nowy :D mam problem mianowicie z falującymi obrotami. Silnik 1.8i m40 założony gaz sekwencyjny stg 200-300 nie pamiętam dokładnej nazwy ale to mało istotne. Więc do sedna sprawy, auto na zimnym silniku na bp chodzi idealnie, a z gazem już gorzej jeśli silnik nie zagrzeje się do odpowiedniej temperatury na biegu jałowym i na sprzęgle falują obroty powiedzmy od 500 do 1000 a jak dojdzie do odpowiedniej temp. chodzi idealnie nawet jak go zgaszę i temp. spadnie około 5 stopni juz zaczynają falować dojdzie do odpowiedniej i jest idealnie. Zauważyłem też, że jak go zgaszę wieczorem na gazie a rano odpalę to przy jeździe tak jakby się dławi nie ma takiej mocy ale to chwilowo (pewnie aż gaz się wypali i wejdzie czysta benzyna). Gaz niedawno regenerowany listwa wtryskowa wszystkie filtry uszczelki parownik jest dobry. Mam też do wymiany uszczelkę na dolocie i pod pokrywą zaworów (dekielek). Chcę też przeczyścić odmę silnik krokowy przepustnicę (a jeśli zajdzie potrzeba to wymienić). Jak myślicie zda to egzamin ? Czy to też może być wina, może rozregulowanej mapy od gazu ? I to zaczęło się wszystko jak nadeszły porządne mrozy.
Opublikowano
Pewnie masz uszkodzoną sonda i na zimnym muli a z gazem za niska temperatura przy przełączaniu się jedz do gazownika i niech sprawdzi przy ilu sie przęłącza. ja mam na 35stopni i też mi faluje nie mam czasu jechac do gazownika myśle że minimum to 40stopni musi być ten sam motor mam Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie powinienem tego pisać, ale nie mogę się oprzeć.......

Nick masz zarąbisty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Hahaha wiem dzięki :D rozbierałem auto i zobaczyłem uszkodzoną gumę przepływomierza zamowiłem nową i czekam. A sondę mam nową Boscha. Będę informował jak postępy nad ujeżdżaniem obrotów :)