Skocz do zawartości

Samodzielny montaz instalacji gazowej, 523i proszę o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie zamierzam w niedziele bawic sie w gazownika i zamontować gaz, juto przywiozą mi graty podobno dopasowane do auta, ale nawet niewiem co konkretnie, gdyby ktos podesłał linka lub podpowiedzial jak krok po kroku zamontowac LPG w 523i 2000r kombi, to bede wdzięczny, bo moja wiedza montazu ogranicza sie do opla kadeta.
Opublikowano
Powiem tak: jeśli nie robiłeś tego nigdy samemu to pieniądze, które "zaoszczędzisz" na samodzielnym montażu i tak później wydasz na wizytę u gazownika, żeby poprawił to, czego sam nie zrobiłeś :mrgreen: Zapłać raz i będziesz miał spokój.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Tak jak koledzy piszą,znajdż gazownika który zamontuje twoje graty i zapłacisz tylko za robotę.BMW to nie kadet na jednopunktowym wtrysku i możesz tylko narobić sobie problemów.No i jeszcze jedno-niedzielna praca w gów...o się obraca :cool2:
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Co takiego waznego jest w robieniu nawiertów, chetnie sie dowiem, bo raczej pytam o podpowiedzi a nie doradztwo gdzie i w co mam lokowac pieniadze, chce to zrobic sam i tyle o zgodę chyba nie musze pytać, nie wydaje mi sie to zbyt trudne szczegolnie od strony manualnej, strojniem i sprawdzeniem zajmie sie fachowiec, nie takie zeczy sie robiło, ale zawsze warto wiedzieć jakieś szczególy jak te nawierty, rozumiem ze chodzi o te pod dysze, to o co kaman, i jaki rozmiar dysz bedzie najlepszy do 2,5L 170km. To co znalazłem do tej pory to ten temat

http://lpg-forum.pl/bmw-e39-523i-montaz-stag-300-isa2-krok-po-kroku-t32565.html

Opublikowano

Pewnie fachowców wśród nas do montażu instalacji nie ma. Ale z tego co wiem ważny jest kąt nawiertu, średnica odległość. Oczywiście kolektor musisz ściągać.

Lepiej może jak założysz w tym dziale jak tak bardzo Ci zależy na samodzielnym montażu viewforum.php?f=17 albo na tym forum się zarejestruj co podałeś w linku

Opublikowano

Raz że nie ma fachowców, a dwa są raczej ludzie rozsądnie myślący :wink:

Życzę Ci jak najlepiej przy samodzielnym montażu tego lpg, ale żeby się nie skończyło się na tym, że oboje z fachowcem od strojenia i ustawienia będziecie zrzucać na siebie nawzajem odpowiedzialność jak coś nie zagra jak powinno :norty:

Ale tak jak napisałeś, Twoja kasa, Twoja sprawa :mrgreen: