Skocz do zawartości

E61 525DA problem z rozruchem zimnego silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

otóż mam wielki problem z odpaleniem auta rano, długo kręci, pali za 5 razem i jak odpali to się trzęsie.

Tak było od początku jak kupiłem, ale jak nie było mrozów to nie dokuczało.

Podpiąłem pod komputer a tam przepalona świeca 1 i 3. Tak więc kupiłem wszystkie 6 BERU ale niestety problem nie ustał.

Mechanik twierdzi, że skoro świece dobre to na pewno to przekaźnik / sterownik świec żarowych.

Czy taki objaw wskazuje na ten sterownik czy może coś jeszcze?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

otóż mam wielki problem z odpaleniem auta rano, długo kręci, pali za 5 razem i jak odpali to się trzęsie.

Tak było od początku jak kupiłem, ale jak nie było mrozów to nie dokuczało.

Podpiąłem pod komputer a tam przepalona świeca 1 i 3. Tak więc kupiłem wszystkie 6 BERU ale niestety problem nie ustał.

Mechanik twierdzi, że skoro świece dobre to na pewno to przekaźnik / sterownik świec żarowych.

Czy taki objaw wskazuje na ten sterownik czy może coś jeszcze?

Czy masz tak samo jak na filmie ?

Opublikowano
Miałem taki sam problem tylko latem jak kupiłem auto, ciężko odpalało. Wymieniłem sterownik ( nie na nowy) zregenerowałem u Roger Nysa nie wiem czy dobrze napisałem nick tego Pana, ale odesłał mi zregenerowany z dożywotnią gwarancją za jedyne 90 zł.