Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jako, że 'zima' w trakcie i auto się trochę nudzi w garażu, pomyślałem, że to dobry czas na wyczyszczenie i impregnację dachu. Jako, że jeszcze tego nie robiłem (mam auto od 1,5 roku) chciałbym dopytać dłuższych stażem, jak się za to zabrać i jakich preparatów użyć. Czy to dobry czas na tego typu zabiegi? Może lepiej poczekać do wiosny jak będzie już słoneczko grzało i wszystko szybko wyschnie, itp.
Opublikowano

Kupiłem Meguiars Convertible Top Cleaner do czyszczenia i Koch Chemie CABRIO DACH VERSIEGELUNG Impregnat - podobno najlepszy impregnat.

Niestety muszę poczekać do wiosny, bo garaż nieogrzewany...

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

http://www.bmw-sklep.com.pl/pl/impregnat-do-miekkiego-dachu-bmw-300-ml.html tu jest on ciut taniej.

Dzisiaj naniosłem go na daszek. zamiast gąbki i wiadra użyłem pistoletu lakierniczego, dzięki czemu zużyłem, tylko pół litra środka i nie uwaliłem całej karoserii i szyb (to co kupujesz to koncentrat, do rozcieńczenia w 3 litrach wody).

Dach zrobił się ładnie czarny jednak zobaczymy na jak długo i w jakim stopniu będzie chronił przed wodą.

Edit:

Po jednym dniu woda niestety nie spływa z nigo tak ładnie :mad2: jak to było w przypadku Maquarius'a

• 2 tygodnie później...