Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zauwazylem dzisiaj ze bunia jak podnioslem maske dziownie pracuje (chyba...) ma taki dosc wyrazny powtarzalny dzwiek jakby klekotania ale bardziej rytmicznego pukania, dochodzi on ze srodka wlewu oleju, po odkrecweniu ejszzce bardziej slyszalny jest.

Wymianialem niedawno odme olej i uszczelnialem pokrywe zaworow, barzo prosze o pomoc i diagnoze czy to cos czym sie martic czy tak juz jest czasem??

Dodam ze auto przy zamknietej klapie praktycznie tylko tykanie slychac zaworow jak zawsze zblizajac ucho do pokrywy zaworow slychac wlasnie dzwiek z filmu ponizej.....

Opublikowano

Mo wlasmoe moe woe,. ale moja cieknie na 99% wiec chyba za jednym zamachem dwie sprawy zalatwie....

Mialem uszczelniac juz mam zestaw do tego ale chyba poczekam na wiecej opini bo jesli to pompa to pojdzie na odstrzal:)

Opublikowano

Z historii auta wiem, że u mnie coś było z tą pompą robione w aso. A że w aso to bardzo możliwe że wymieniona. Od tego czasu w takim razie nie miała by więcej niż 50tys zrobione. Więc obserwuje i jeżdżę. Sama część nie ma skomplikowanej konstrukcji więc nie wiem czy tak szybko powinna się psuć/zużywać.

U mnie szczęśliwie na razie nie cieknie; szkoda ruszać :P

Jeśli zdecydujesz się wymienić, to daj znać czy dźwięk faktycznie zaniknął.

Silniki n46 są podobno jedynie trochę zmodyfikowane względem n42, a n42 słyną z tego, że w nich często coś stuka (niestety w wielu wypadkach jest to rozrząd) w tym przypadku dźwięk wydaje się wydobywać bardziej z tylnej części silnika więc mam nadzieję, że z łańcuchem, napinaczem czy co tam by jeszcze nie było jest wszystko ok.

Byłem kiedyś w warsztacie w Zgierzu na Krzemienieckiej (tylko BMW robią, dobrą opinie mają w internecie, a sam też nie narzekałem) to posłuchali i mówili, żeby się nie przejmować.

Wie ktoś jakie są konsekwencje uszkodzonej vacumm pompy? Jakie objawy?

Tak to powinna być ta pompa na stronie intercars jest z tym samym numerem.

Opublikowano

Dzieki, jestem zdecydowany na zmiane pompy, bede w Polsce za dwa tygodnie to ja odbiore i zamontoju po powrocie. Ten dzwik pojawil sieniedawno i czuje lekki epogorszenie hamulcow wiec objawy sie zgadzaja a dodatkow jeszzce zapach spalonego oleju i wyciek z tylu silnika...czyli prawdopobnie jedna pompa rozwiaze 3 problemy9mam nadzieje).

Jak tylko wymienie dam znac i wzuce filmik.

Jesli ktos ma cos do dodania bardzo prosze i czekam

Pozdrawiam:)

Pompa Zamowiona Pierburg czy jakjos tak nowka 762zlocisze jak zaloze dam znac co i jak :)