Skocz do zawartości

[e46 320D 2000r] raz pali raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam mały problem z moja bemka 320d 2000r oczywiście e46 :D . Chodzi o to ze mam problemy z odpaleniem, raz pali raz nie. Wygląda to tak ze mogę jeździć cały dzień i w końcu nie chce zapalić. Nie ma znaczenia czy silnik jest nagrzany czy zimny. Po prostu cisza po przekręceniu kluczyka. Dzisiaj podłączyłem kabel z żarówka do kostki stacyjki do przewodu który idzie do rozrusznika i jak nie chciała odpalić to żaróweczka się zaświeciła więc wynika z tego że kostka działa jak należy. Jeżeli chodzi o rozrusznik to był naprawiany/regenerowany w zeszłym roku. Rozmawiałem z elektrykiem który się nim zajmował i on mi gwarantuje ze naprawił go w 100%. Z reszta nie ma problemow z rozrusznikiem (tak mi się wydaje) ponieważ jak już chce się jej odpalić to odpala bez żadnego problemu. Aha dodam ze na pych odpala. Jeszcze jedno, wątpię że ma to jakieś znaczenie ale miałem wymieniane turbo tydzień temu i od tego momentu zaczęły się problemy z odpaleniem.

POMOCY! :mad2:

Opublikowano

6 dni temu przerabiałem ten temat u siebie.

Objawy miałem identyczne jak u Ciebie. Winny okazał się elektromagnes w rozruszniku. Naprawa wyniosła 100zł i od tej chwili jest okej :cool2:

Opublikowano
dzieki za odpowiedz :cool2: w poniedzialek udam sie do elektryka i mu o tym powiem. dam znac czy rozwiazalo to moj problem! :D
Opublikowano
Od razu mu powiedz też, żeby masę do silnika sprawdził, bo jest właśnie pod turbo, i może majstry które turbo montowały, zapomniały dobrze dokręcić - albo wyczyścić miejsce podłączenia.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Piszesz, że miałeś regenerowany - ale co konkretnie masz na myśli...

Może masz rozrusznik denso - gdzie trzeba lutować by zmienić szczotki i może lut puszcza?

• 2 tygodnie później...