Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie znalazłem bmw 1 F20 118i uderzone delikatnie z tyłu ale rozmawiałem ze sprzedającym i twierdzi że auto nie pali ponieważ zadziałał wyłącznik zderzeniowy.

Pytanie moje czy jest możliwość odpalenia auta na tzw. "krótko" poprzez połączenie przewodów czy tylko programowanie sterownika bądź sensora załatwi sprawę (o programowaniu przeczytałem w sieci).

Nie jestem biegły w tych sprawach więc chciałbym zasięgnąć opinii może ktoś spotkał się z taką sytuacją.

Będę wdzięczny za odpowiedź

Pozdrawiam

• Zarejestrowani
Opublikowano
Pewnie chodzi o wystrzelenie klemy pirotechnicznej (odcina napięcie przy akumulatorze). Ledzie jakoś ją wbijają, czy coś.
Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcą odpowiedzialna za ten fakt jest klema pirotechniczna. Można połączyć te kable i auto powinno odpalić.

Listwę należy wymienić - dowiedziałem się listwa wraz z wymianą 800zł (nowa nieużywana, nieautoryzowany serwis BMW)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Na probe - do sprawdzenia odpalania - wystarczy podlaczyc akku z miejcem za ta wystrzelona klema. Albo odkrecajac kabel, ktory jest za pirotechnicznym zabezpieczeniem albo nawet przeciagnac kabel do produ auta - tam gdzie ma sie pod maska wyprowadzenie plusa.