Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie POMOCY!!!

szukałem już po kilku forach ale nie potrafie znaleźć rozwiązania problemu który wygląda następująco:

Wyciągłem na noc aku bo się rozładował na maxa po wsadzeniu na drugi dzień brak reakcji rozrusznika

w module DDE bład EWS (chyba zerwana komunikacja)

Próbowałem zrobić synchro INPĄ ale nie dało się cały czas wywala ERROR ECU REJECTED.

na domiar złego próbowałem zakodować kluczyk (myślałem że to może to) i go zablokowałem

W module EWS występuje błąd

18 Schluessel Nr.1 ungueltig wegen fehlerhaftem Wechselcode

W tej chwili wygląda to tak że centralny zablokował wszystkie drzwi nie da się ich nawet kluczem otworzyć mechanicznie,

a jak przekręce zapłon to włącza się alarm standardowe metody kodowania kluczyka nie działają(Dodam że posiadam tylko jeden kluczyk-ten zablokowany)

Jakieś pomysły? Ewenetualnie dałbym to komuś do zrobienia kto może to ogarnąc, jestem z Tychów.

Opublikowano

Mam i miałem podobnie - tyle, że z serwisowego działa , jak i sam pilot

kiedyś na tym forum wymieniłem priva z pewnym gościem i napisał mi coś takiego

trzeba zsynchronizowac na nowo kluczyk z ewsem. bo rozjechal sie kod kroczacy w kluczyku i takie cos sie dzieje czasami przy slabym aku.

Gość oferował pomoc - lecz mieszka na drugim końcu polski ;/

Możesz do niego napisać nick : matig2

Opublikowano
a da się to zrobić np w DIS? czy tylko z EWS`em na stole? klucz był już przypisany do tego auta.

ja próbowałem synchronizacji inpa - zero rezultatu .

Moim zdaniem trzeba ręcznie to zsynchronizować chyba właśnie disem - mi na forum nikt nie udzielił porady więc po prostu nie wiem .

Pytałem gościa z tc-performance i niestety również mi nie pomógł ;/ więc już nie mam nadziei i pozostaje chyba aso...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Samochód naprawiony, problemem okazał się uszkodzony transponder w kluczyku.

Po dorobieniu nowego transpondera na podstawie EWS`a samochód odpalił:) (tu podziękowania za wsparcie od strony technicznej i teoretycznej dla użytkownika:krzysiek80r).