Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam panowie, mój chłopak ma niedługo urodziny a jego największą miłością jest jego samochód e46. chciałabym kupić mu jakiś gadżet do auta z którego naprawde się ucieszy ale kompletnie nie znam się na samochodach :mad2: co mi poradzicie w zakresie do 200 zl ?
Opublikowano

Niska gałka zmiany biegów mPakiet albo podstopnicę mPakiet.

Wszystko pod tymi nazwami dostępne w aso bmw.

Chyba, że już ma albo to automat.

Opublikowano
Ja dostałem od mikołaja ringi z których jestem zadowolony bardzo. Rozważ taką opcję.
Opublikowano
Niska gałka zmiany biegów mPakiet.

:cool2: miałem proponować to sam, tylko z tego co pamiętam kosztuje ponad 350

Nie, mniej. Poza tym są też czasem w necie a w aso można postękać o zniżkę.

Może przez sklep częścidobmw.pl coś taniej będzie.

Opublikowano

Tym, że mPak ma inną skórę niż zwykła, dodatkowo zwykła jest wysoka tzn zwykła zwykła bo wychodziły mPak niski i wysoki. niski lepiej wygląda ale to nic, bo lepiej się nim zmienia biegi bo nie jest taka wysoko drożąek jak w starych oplach.

No i z estetyki to 80% z posiadaczy e46 na forum, nie miała przyjemności "głaskać" świeżej skóry na nowej gale mPakietowej niskiej. A jest efekt.

No i ma srebrny pasek/obwódkę.

Wpisz w allegro gałka e46 zmiany biegów, filtr od najdroższej i będziesz widzieć.

Albo w forum, szukaj "gałka zmiany biegów"

Opublikowano
oo super , a poza tym że to jest oryginalna , skórzana gałka to różni się czymś jeszcze od zwykłej ?

Jest krótsza przez co wygodniej się zmienia biegi, na dole ma aluminiowy pierścień oraz oczywiście znaczek ///M :mrgreen:

Tutaj masz porównanie ze standardową:

http://img265.imageshack.us/img265/1337/pict0785mf4.jpg

http://img714.imageshack.us/img714/6555/kgrhqfjee7b0yuywsbpiukd.jpg

Opublikowano

No właśnie ... drugie foto to nie e46 ale wystarczy.

No i nie ma tego cholernego szwa, chociaż widziałem też zwykłe zwykłe bez szwa.

Opublikowano
haha ma 5 :oops: , a wam by się taki prezent podobał?

Tak :mrgreen:

Tylko lepiej kup w jakimś sprawdzonym sklepie, np czescidobmw.pl zamiast na allegro, żeby przypadkiem nie trafić na podróbę...

Opublikowano

Ja już mam akurat, wiele zależy od tego jaką ma w tej chwili.

Jeśli ma zwykła, wysoką, zniszczoną mniej lub bardziej bądź nie jest amatorem tungów typu gałka a`la kij golfowy czy łeb węża czy inna trupia czaszka - to jak najbardziej taki prezent dla samochodu, bardzo by mnie cieszył.

Przecież mu nie kupisz zestawu oleju i filtrów.

No z allegro też bym nie ryzykował i wybrał częścidobmw.pl albo aso.

Opublikowano (edytowane)

Ja dostałem kiedyś od żony breloczek do z3, tylko że do e46 nie będzie już taki okazały bo jest z samą trójeczką :)

http://www.smart-shop.ua/photo/product/brelok-bmw-z3-323.jpg

http://sklepbmw.com/72-118-thickbox/brelok-bmw-serii-3.jpg

Edytowane przez scarab
Opublikowano

W sumie to ja mam, ale jest ciut za zimno, żebyś topless z kierownikiem w środku wykonała mycie samochodu wraz z nałożeniem twardego wosku carnauba czy innym :) - to takie połączenie przyjemnego z pożytecznym, bo nigdy nie ma czasu na wosk.

Może jeszcze koledzy panowie wpadną na jakiś inny ciekawy pomysł. Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uchwyt na napoje zamiast roletki koło ręcznego, kosztuje chyba 180,-

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Też kiedyś myślałem o tych "roletkach" - na prezent moim zdaniem się nie umywają do gałki - podstopnica też fajna, pomijając wyższy kosz, to ją depczesz a gałę trzymasz w dłoni jakby nie patrzeć ( bez skojarzeń oczywiście ), zwizualizowałem sobie kiedyś te roletki, to jak będzie z nich butelka to będzie przeszkadzać w zmianie biegów, będą 2 butle to masakra. Będzie otwarta pucha to wylejesz, zamknięta może być gdziekolwiek będzie kawa to też się może zdarzyć ( mowa o mieście ) + utrudnienie zmiany biegów, a tak w roletce zwykłej wejdzie telefon "na stojaka", papierosy żeby w kieszeni nie przeszkadzały lub cokolwiek innego, czego po zasłonięciu roletki nie widać.
Opublikowano
Koleżanko możesz chłopakowi czapkę z daszkiem BMW kupić też ............., rok temu moja Narzeczona mi taki prezencik na urodziny sprawiła ....... bylem bardzo pozytywnie zaskoczony ................ chociaż najczęściej to czapkę z daszkiem mam na głowie dłubiąc coś przy autkach (oczywiście nie tą nową :) ).