Skocz do zawartości

e30 czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jestem zainteresowany zakupem e-30 znalazłem 320i z automatem, samo auto wydaje mi się ok. tylko martwi mnie ten automat, czy wymiana na manual to jakiś duży problem? auto wydaje się bardzo zadbane, myślę że może to być dobra baza na swap (w przyszłości) co o tym myślicie? czy warto

http://allegro.pl/bmw-e30-coupe-320i-jedna-reka-z-niemiec-i3774104012.html

Opublikowano

Autko na zdjęciach prezentuje się super ciekawe czy to nie wynik odpowiedniego programu :). Aż ciężko uwierzyć że mogło się w takim stanie gdzieś zachować, szkoda tym jeździć po polskich drogach, kupuj zakop w sianie i czekaj na złote czasy i dobrego klienta ;)

A tak na poważnie to rozmawiałem kiedyś z mechanikiem podobno wymienić manualną skrzynie na automat jest dużo trudniej niż odwrotnie, z tego co mówił to różnica jest w okablowaniu. Ale pewnie co mechanik to opinia i teoria.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Jest piękna :) A do automatu da się bez problemu przyzwyczaić. Przy normalnej jeździe zupełnie to nie przeszkadza a wręcz powinieneś to polubić, a mam nadzieję że do "sportu" takiej perełki nie masz zamiaru kupować...

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Witam.

Samego automatu bym się bał, jeśli był w miarę sewisowany. Uważałbym na tego handlarz, gdyż akurat o tym sprzedawcy krążą różne legendy, plotki mniej lub barziej potwierdzona na powypadkowe-net.

Sama bawarka, fajna, silnik nie mocny wiec automat też nie dostał w palnik.

PZDR>

Opublikowano

Ciężko będzie teraz spojrzeć na swoje e30 :shock:

Pozazdrościć zakupu i weekendowego lansu przy nowych zgniłych samochodach młodszych o 20 lat. Pozdrawiam :D