Skocz do zawartości

[E34 524TD M21] Wymiana wskaźnika biegów, jaki podejdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z wskaźnikiem biegów (http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA61&mospid=47372&btnr=62_0027&hg=62&fg=05 część nr 17), a mianowicie przepalił się chyba wyświetlacz, gdyż pokazuje jaki jest bieg, ale kilka kropek nie świeci, a te pozostałe widać tylko pod kątem. Jest to zwyczajnie nieczytelne. Znalazłem nowy, ale kosztuje ponad 700 zł, więc postanowiłem upolować używkę. I teraz moje pytanie: czy jest różnica od jakiego silnika kupię licznik? Nie chcę przekładać całego licznika, a sam wskaźnik właśnie. Wszędzie były wkładane takie same?

Dodam jeszcze, że mam uboższą wersję automatu, bez możliwości wyboru trybów zmiany biegów.

Opublikowano
To standardowy problem w E34, E32. Kupisz uzywke i bedzie to samo, daj sobie lepiej na luz. Znaczy nie na N, tylko tak przyslowiowo :)
Opublikowano

Już taki jestem, że nie odpuszczę, bo do jasnej cholery mnie to doprowadzi. Chcę ją doprowadzić do igiełki :)

A co do wskaźnika, to chętnie z nim pokombinuje, może akurat trafię sprawnego sukinkota ;) Tyle tylko, że ciągle nie wiem, czy wszędzie wkładali takie same :?: