Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No i o to mi chodzi patrze aby auto wyglądało.... i ma nie byc awaryjne ja nie potrzebuje samochodu do nw driftu czy scigania sie chce noramlnie jezdzic po miescie w trasy bardzo rzadko wyjezdzam
  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
tylko że to ma przeed wszystkim jeżdzić a dopiero potem wyglądać. sam piszesz ze nie masz kasy na naprawy a pchasz sie w cos co jest więcej jak pewne że będzie się psuło. sorry ale mi też sie lamborghini bardzo podoba i może na jakies tam gallardo z pierwszych lat produkcji, sciagniete z usa by mi wystarczylo w mega okazji tylko co z tego jak pozniej to auto bedzie stalo?
Opublikowano
Dlatego najsampierw doradzałem koledze opla :-) nie chcę już nawet liczyć ile włożyłem w swoje auto w bardzo dobrym stanie, w rzeczy, które po prostu rozleciały się z racji wieku auta a nie przez sposób eksploatacji czy stan w jakim go kupiłem... ale będzie już tego minimum 4.000 zł przez pół roku (no teraz mam nadzieję na dłuższy spokój gdyż w tej chwili nie ma kompletnie NICZEGO zepsutego :-) ale jak już mówiłem kocham to auto, jestem z niego bardzo zadowolony i robię wszystko na czas przy minimalnych nawet objawach. Żadna różnica cen napraw czy to e46 czy e38 :twisted:

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
nie chcę już nawet liczyć ile włożyłem w swoje auto w bardzo dobrym stanie, w rzeczy, które po prostu rozleciały się z racji wieku auta a nie przez sposób eksploatacji czy stan w jakim go kupiłem...

Aż się uśmiech politowania na twarz wkrada jak się to czyta. 4000 zł przez pół roku i uważasz, że kupiłeś auto w dobrym stanie???????? :) No grunt to się pocieszać i sobie polepszać nastój. :) Pisząc, że rzeczy rozleciały się z racji wieku auta a nie stanu w jakim kupiłeś sam sobie zaprzeczasz. Szczególnie jak piszesz, że masz nadzieję, na długi spokój, czyli z racji wieku nie wkłada się w E38 4000 zł co pół roku. :)

Właśnie tu jest pies pogrzebany, żeby kupić auto zdrowe, a nie takie, które ktoś sprzedaje bo mu się wydatki szykują (jak było pewnie w przypadku osoby, która Ci "okazyjnie" auto sprzedała).

Edytowane przez mmw
Opublikowano
Wy mówicie o bmw jakby to była jakaś kosmiczna cena... To nie jest tak ze nie wiadomo ile zarabiam ale przeciez co msc mam wypłate jako student mieszkam z rodzicami.... wiec te 4 tys przez pół roku mnie nieodstrasza nawet...
Opublikowano
nie chcę już nawet liczyć ile włożyłem w swoje auto w bardzo dobrym stanie, w rzeczy, które po prostu rozleciały się z racji wieku auta a nie przez sposób eksploatacji czy stan w jakim go kupiłem...

Aż się uśmiech na twarz wkrada politowania jak się to czyta. 4000 zł przez pół roku i uważasz, że kupiłeś auto w dobrym stanie???????? :) No grunt to się pocieszać i sobie polepszać nastój. :) Pisząc, że rzeczy rozleciały się z racji wieku auta a nie stanu w jakim kupiłeś sam sobie zaprzeczasz. Szczególnie jak piszesz, że masz nadzieję, na długi spokój, czyli z racji wieku nie wkłada się w E38 4000 zł co pół roku. :)

Właśnie tu jest pies pogrzebany, żeby kupić auto zdrowe, a nie takie, które ktoś sprzedaje bo mu się wydatki szykują (jak było pewnie w przypadku osoby, która Ci "okazyjnie" auto sprzedała).

zrobiłem uszczelniacze zaworów, to i przy okazji popychacze. Czujnik położenia wału i parę rzeczy w zawieszeniu (wszystko na porządnych częściach bez oszczędzania) Jedyna usterka z którą kupiłem auto to kończące się uszczelniacze zaworów. Mam rozumieć że taka usterka kwalifikuje auto jako 'trupa' ? :-) jest to rzecz kosztowna w naprawie, fakt. Ale po naprawie tego mam auto jak marzenie :-)

Opublikowano
Poczekajcie, Kazdy pisze ze wydał tyle i tyle na samochód... ale ok po pół roku to nie walnęło tak nagle tylko coś zrobić za msc -2 znowu coś zrobić to jest dla mnie jak najbardziej do zaakceptowania. Nie mam tyle $ aby kupić auto bez wkładu i jezdzic...
Opublikowano

tylko do tego wszystkiego dochodzi eksploatacja - opony, tarcze, klocki, oleje, filtry i rpzede wszystkim paliwo. tu sie szczypiesz o litr czy dwa gazu na setke a tu piszesz jakby 4k to nie byly pieniadze. moze i nie sa bo ja przez pol roku wpompowalem duzo wiecej ale to dlatego ze chcialem gwint, kolo, hamulce i lubie miec wszystko idealne.

a pieniadze wole wydac na inne przyjemnosci niz ciagle pchanie kasy w samochod:)

Opublikowano
tylko do tego wszystkiego dochodzi eksploatacja - opony, tarcze, klocki, oleje, filtry i rpzede wszystkim paliwo. tu sie szczypiesz o litr czy dwa gazu na setke a tu piszesz jakby 4k to nie byly pieniadze. moze i nie sa bo ja przez pol roku wpompowalem duzo wiecej ale to dlatego ze chcialem gwint, kolo, hamulce i lubie miec wszystko idealne.

a pieniadze wole wydac na inne przyjemnosci niz ciagle pchanie kasy w samochod:)

akurat rzeczy które wymieniłeś trzeba wymieniać w każdym aucie - nie są typową bolączką bmw - więc kolega chyba się z nimi liczy :-). A znowuż opon i tarcz się co tydzień nie zmienia :lol:

Opublikowano
Ja tak ise upieram nad gaze mw bmw... a moze jednak ropniaczka sobie zafundowac? co wy na to 2.0 150km myśle ze by dawało juz rade sie odpychac do jazdy w miescie i spalało by nie duzo wiecej niz w gazie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na dobrego diesela przeznaczona suma Ci nie wystarczy. A jeszcze tym bardziej na tego 150KM na Common Railu.
Opublikowano
To co ich tak mnóstwo powystawianych. Hmm... bo znalazłem jedną drzwi lekko do wyklepania i pomalowania widac ze ktos otwierał drzwi i przywalil i lakier zdarł i odrypski na masce. Nie ma zadnych duzych szpar miedzy częsciami karoserii itp aaaaa... i turbina na gwarancji jescze pół roku ( co mnie bardzo cieszy). Wiec mozliwe ze jest ona jakas bardoz zajechana. Wiem powinienem nowy temat otwierac ale nie mam nr vin. A ja narazie tlyko przregladam ogłoszenia, a dzwonic i sie o to pytac tylko dla informacji nie zainteresowania to dziwnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dużo wystawionych bo te diesele mają po 300-500 tys. km i w Holandii albo Niemczech kosztują grosze. Dlatego polskie handlarskie gnidy je sprowadzają, odmładzają i stąd te okazje na allegro. :)
Opublikowano
Jest ich dużo, bo za granicą są tanie. Skąd się bierze ta cena? Wysoki przebieg + wyeksploatowanie. Większość diesli w niższych cenach to 2,5tds, czyli te o które trzeba było potrafić zadbać.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano (edytowane)
Ja bym sie w diesla nie bawił :-). Porządny gaz do benzyniaka. Przedwczoraj zrobiłem trasę z mazur do paryża za 470 zł - wszyscy kumple w swoich super oszczędnych klekotach zapłacili sporo więcej. 10,5 gazu na 100km przy full doładowanym dużym aucie :-) Edytowane przez HugoEmPe

Opublikowano
Ale teraz poszukuje auta, niestety nie moge czekac pół roku... a dieslów jest duzo wiecej, a na gaz 316 raczej nie chce gdyż chciałbym autko troszke dynamiczniejsze od jego poprzedniczki ^^
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to pisz co i jak. Tyle tu pisania było a Ty teraz nic a nic. :)
Opublikowano

No to tak Dzięki pete_wwa zakupiłem autko. Bardzo sprawna pomoc, na razie sie pomalu przyzwyczajam ale osiągi mnie bardzo zadowalają. I jestem miło zzaskoczony jak na 320d 136km. Jak zwykle troszeczke jest do roboty głównie w środku ale to pikuś :P Juz zauważyłem że jazda jest dużo przyjemniejsza, lepiej sie trzyma drogi i w koncu zima przyszła, dziś zobaczyłem jak działa ASC a jak to jest bez niego ^^Z minusów wydaje mi się ze miejsca w srodku jest jakby troszeczke mniej niz w vectrze b przynajmniej z przodu. Ale wszystko pozostałe jest na plus :D Na razie stoi na zimówkach ale latem ładne 17 :)

A to nowe autko ^^

http://i41.tinypic.com/2mydqtd.jpg

• 3 tygodnie później...