Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam -czy ktos z Was wie moze jak zaprogramowac w 6-tce pilota do bramy ? Mam brame Hormann , robie wszystko zgodnie z instrukcja i [BAD] :( ....zero efektu. Po skasowanie dwoma przyciskami wczesniejszych ustawien , wlaczam przycisk 1 oraz przycisk w pilocie ...diona pulsuje rownomiernie i nic sie nie dzieje . Pozdrawiam marek
Opublikowano

Nie wiem czy brama hormann wspiera standart używany w tym pilocie. Ja próbowałem z dosć popularna bramą Faac i powiedzieli mi że ni ch... nic z tego (z powodu odbiornika w bramie). Odbiornik można wymienić za ok. 300 zł na taki który zagada.

Najpierw jednak trzeba spróbować. Generalnie wszystko jest dokładnie opisane w instrukcji. Jak nie masz to mogę ci zeskanować tę stronę.

Opublikowano

A masz moze namisr na ten odbiornik faac ktory dziala z pilotem w lusterku?

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Nie wiem czy brama hormann wspiera standart używany w tym pilocie. Ja próbowałem z dosć popularna bramą Faac i powiedzieli mi że ni ch... nic z tego (z powodu odbiornika w bramie). Odbiornik można wymienić za ok. 300 zł na taki który zagada.

Najpierw jednak trzeba spróbować. Generalnie wszystko jest dokładnie opisane w instrukcji. Jak nie masz to mogę ci zeskanować tę stronę.

Mam instrukcje :( Wszystko robie zgodnie z instrukcja. Probowalem wariant 1 oraz wariant 2 ( pilot ze zmiennym kodem ) [BAD] ...nic z tego. Hormann to niemieckie bramy raczej z gornej polki ....jakos mi sie nie chce wierzyc ze sasiedzi niemcy nie zrobili by kompatybilnej z samochodem bramy ...

Opublikowano

Wymianę odbiornika zaproponował mi autoryzowany przedstawiciel i monter Faac w Warszawie. Nie wchodziłem w detale bo nie byłem zainteresowany.

Opublikowano
.nic z tego. Hormann to niemieckie bramy raczej z gornej polki ....jakos mi sie nie chce wierzyc ze sasiedzi niemcy nie zrobili by kompatybilnej z samochodem bramy ...

Nie wątpię, że masz co najmniej równie dobrą bramę jak i samochód :lol: ale zobacz ile rodzajów radia stosują w bramach hormanna. Może nie wszystkie jednak są kompatybilne ale na pewno mozna to rozpracować.

http://www.hormann.pl/index.php?id=20168

Opublikowano

Wymianę odbiornika zaproponował mi autoryzowany przedstawiciel i monter Faac w Warszawie. Nie wchodziłem w detale bo nie byłem zainteresowany.

Podaj prosze namiar na niego. Ja nie mialem tyle szczescia do kompetentnych doradcow faac.

• 3 lata później...
Opublikowano

Mój pilot nie trawi zarówno Faac jak i Came.

Programowałem bezpośrednio z karty i zdanie za pomocą pilota came dwukanałowego. Jak wygląda sprawa z tym radiem kompatybilnym z BMW? Pasuje do każdej bramy?

• 5 lat później...