Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z niepoprawnie działającymi wskaźnikami prędkości, obrotów i ekonomizera. Sprawa wygląda następująco BMW kupiłem niedawno do tej pory było wszystko wporządku dzisiaj przestał działać gaz ( sekwencja STAG-300 ) okazało sie, ze poprzedni właściciel podpiął ledy pod bezpiecznik od gazu totalna porażka, przed znalezieniem przyczyny odkręcałem schowek pod kierownicą, ponieważ myślalem ze tam moze znajdowac się jakiś bezpiecznik od wskaźnika gazu itp. Po wyeliminowaniu przyczyny i przejechaniu kilkuset metrów zauważyłem ze licznik jak i prędkościomierz mocno zawyżają predkosc i obroty na moje oko przy predkośći 50km/h pokazuj 120 km/h i 3,500obrotów, ekonomizer roznież nie działa dobrze a całość ma dość mocne opóźnienie.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Miałem przez chwilę kiedyś podobne objawy - nie stykało mi coś przy cyferblatach - u mnie akurat pomogło porządne trzaśnięcie ręką i problem się nigdy nie powtórzył :)

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534