Skocz do zawartości

Wymiana radia business na alpine cda-105ri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałem dziś po raz kolejny wymienić radio z fabrycznego na alpine cda-105ri, zakupiłem ramkę, kostkę z przejsciem instalacji bmw na ISO i niestety po zapięciu wszystkiego radio nie działa. Nie wiem co to może być kupiłem juz drugą kostkę i nadal to samo, radio w vw i e46 normalnie działa a w tym nic. Spotkał się ktoś z takim czyms?? Proszę o pomoc

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie lepiej kupic ori professional z BT, AUX/USB niz robic rzezbe z jakims cudactwem, ktore pasuje w e90 jak swini chomonto ...
Krzysztof
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Koledzy nie rozumieja ze jest jeszcze cos takiego jak jakosc dzwieku.
Opublikowano
  • Autor
dokładnie nie zalezy mi tak na wyglądzie, a na marginesie wcale tak żle to nie wygląda, radio zostało mi z e46, pomoże ktos??
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Koledzy nie rozumieja ze jest jeszcze cos takiego jak jakosc dzwieku.

jak zalezy tobie na jakosci dzwieku to sobie zaloz logic 7 a nie jakiegos knota, pewnie nikt nie pomoze bo nikt czegos takiego nie zaklada

Krzysztof
Opublikowano
Polecam sprawdzenie poszczególnych pinów, być może źle jest zrobione mapowanie z oryginalnej złączki na tą do dokupionego radio. W zasadzie do nieoryginalnego sprzętu potrzebna jest masa (-), podtrzymywanie(+) i zasilanie(+) oraz wyjścia na głośniki.
Opublikowano
na standardowych głośnikach to niewiele uzyskasz z tej "jakości dźwięku"
Opublikowano
Nie lepiej kupic ori professional z BT, AUX/USB niz robic rzezbe z jakims cudactwem, ktore pasuje w e90 jak swini chomonto ...

"professional" potrzebuje kostke na światłowód "bussines"już nie, wiec nawet wizualnie nie tak łatwo...

Opublikowano
Ja wymieniałem standardowe radio na wersję Professional i nie potrzebowało złączki światłowodowej.