Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy można gdzieś dostać wykładzinę identyczną z tą jaka znajduje się w bagażniku e36 (kolor szary) ? Czy niestety muszę wziąć kawałek z kufra i połazić po sklepach dobierając jak najbardziej podobną?

Planuję zbudować sobie mały głośnik niskotonowy oparty na 25 cm wooferze jbl i jak poczytałem to 30 litrów spokojnie wystarczy na niego, więc wpadłem na pomysł aby go umieścić nad akumulatorem. Dzięki temu nie stracę zbyt dużo miejsca i jak bym go dobrze dopasował i obił go takim samym filcem to by miało to jakiś wygląd :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mnóstwo chłopaków sprzedaje graty do auta.

Zajrzyj do działu giełda.

Nie wiem czy miało by to wygląd?

Po:

1.To nie zagra dobrze przy takim montażu-udusisz głośnik.

2.Subwoofer potrzebuje porządnej skrzyni i koniec!!!

Więc nie męcz się tylko zrób porządnie lub wcale.

PS.Sam wywaliłem całą wykładzinę bagażnika-nawet gdzieś tam leży, ale splochana była bardzo.

PS2.Tak wygląda skrzynia 45l

BMW%2520525%2520TDS%252829%2529.jpg

Więc nie wiem jak upchniesz tam 30 l???

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

idąc za producentem który zaleca 21 litrów: http://www.jbl.com/resources/Brands/jbl/Products/ProductRelatedDocuments/en-US/BoxesandParameters/GTO1014TD.pdf

więc powinienem dać radę. Chcę uniknąć zawalenia połowy bagażnika skrzynią, muzyki głośno nie słucham ale lubię słyszeć pełen zakres częstotliwości. Więc myślę, że jeśli wypali pomysł z upchnięciem tam głośnika to na moje potrzeby muzyczne wystarczy i te 20-30l pojemności

edit: Zrobię po swojemu, podzielę się wrażeniami, najwyżej będę robił drugą skrzynię... Płyty mam na kilka konstrukcji :)

Dzięki za pomysł z rynkiem wtórnym. Można zamknąć.