Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BMW 520D E39 136km.Auto nie odpala po nocy, na kompie po nocy pokazuje,ze dawka paliwa jaka jest dostarczana wynosi 0,a pozadana jest ok 6, po odpaleniu na pych i delikatnym nagrzaniu pokazuje dawke ok 3,5.Gdzie szukac przyczyny?Mechanik jeszcze mowi,ze pod nastawnikiem pompy jest jakis pierscien i on jest caly w ropie.Auto po odpaleniu na linke chodzi i pali caly dzien,a po nocy nie idzie go odpalic,czy to pompa,czy cos innego?
Opublikowano
przerabiałem ten temat parę dni temu :), też miałem taką samą sytuacje że auto nie odpalało. Sądziłem że to pompa więc kupiłem zamiennika i zamontowałem, pojeździłem parę dni i auto siadło :roll:. Kupiłem więc pompe Pierburg'a jest to bardzo dobra firma na razie jeżdżę bez problemów. Możesz na upartego sprawdzić bezpieczniki czy nie są po przepalane.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W mojej 523 polamało kosz w zbiorniku-pompa leżala na boku ,wypieła się z węży do przelewu i autko zemdlalo.Zmieniłem zbiornik i jesy OK.K
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.