Skocz do zawartości

e60 2006 2.5 diesel przebieg 160000 brak mocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Trzy dni temu zakupiłem BMW E60 2.5 diesel , kupilem ja z aukcji wiec nie miałem dużo czasu na zapoznanie sie ze stanem technicznym samochodu.Jedyny problem jaki zobaczylem to kontrolka silnika na konsoli gdy silnik byl zapalony i nie slyszalem zbytnio turba , ogólnie sinik pracuję gładko i cicho .Gdy juz go odebralem samochod podczas jazdy wchodzi na 2500 obrotów i to wszystko , pod górę na pierwszym biegu.Po podpieciu komputera pokazalo zawor Egr czy to moze byc powód ze turbo nie laduje ?????????

Dziekuje za odp i pozdrawiam.

Opublikowano

Witam serdecznie :wink:

Mam podobny problem z tym że komputer nic nie pokazuje mechanik chce wymienić turbinę jeśli rozwiążesz problem koniecznie napisz co i jak

Opublikowano
Dobry plan:-) Na pewno po programie będzie mieć więcej mocy, więc może będziesz mógł wyjeżdżać pod górę na dwójce...
Opublikowano

Panowie zrobione .

Jak wczesniej pisałem dopiero kupilem ten samochód.

Wczesniejszy wlasciciel wstawil go do mechanika no i mechanik dał ciała komputer informował na konsoli , sprawdzic układ wydechowy, no i mechanik sprawdził ,wyp......ył katalizator ze srodka puszki bo myslal ze to DPF jak juz zamontował katalizator dobrze go nie oczyścił i caly syf po pozostalosciach kata poszły na DPF no i tak sie zaczelo, zapchany pdf brak kata czyli mniejsze cisnienie doladowania .

Rimap zrobiony czerwona mapa wgrana DPF usunięty , tylko zakupic nowego kata .Juz teraz autko lata po montażu kata :) :D

Opublikowano
Angol ty masz 2004 czyli nie masz DPF jesli turbo jest padniete to mechanik po 1 minucie bedzie wiedzial czy to turbo .
  • 4 tygodnie później...