Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam e30 sedan 1.8 m40d18 z 88r.(seryjnie było m10d18) i mam klika pytań dotyczących wnętrza.

1. Samochód kupiłem z nieszczęsnym licznikiem M-Pakietu i chcę go wymienić na normalny typ.

Ponieważ nie orientuje się zbytnio, chciałbym licznik z obrotomierzem i poziomem spalania tak jak M-Pakietowskie mają i teraz moje pytanie czy będzie pasował pod względem podłączenia wszystkiego bez przeróbek. Bo 2 jest ten z zegarkiem bez poziomu spalania, ale on nie widzi mi się... ;/

2. Jaka podsufitka była w tych sedanach z tego roku ? Ponieważ ja mam tą dokładkę: http://img215.imageshack.us/img215/843/29lhmo2.jpg

Tylko bez szybera i wydaje mi się , że ona nie jest oryginalna od niego i tam była czysta podsufitka bez tej dokładki, ale czekam na wasze zdanie. ;)

Wszystko było by ładnie pięknie, ale jest przerwana tam gdzie powinien być ten panel ze wskaźnikami i go tak wGl nawet nie ma.

3. Czy w tych rocznikach była lampka ta nad kierowcą? Jak tak to w którym miejscu ?

4. Mój schowek po otworzeniu opada na prawą stronę ponieważ nie ma linki/zawiasu prawego. Gdzie to mogę dostać, bądź jak zastąpić?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Jeśli masz na myśli te: http://img11.tablica.pl/images_tablicapl/115340121_1_644x461_bmw-e30-18-lpg-kombi-wyszkow.jpg to nie, nie są one oryginalne, ktoś sam zrobił dziury i zamontował. Zresztą bardzo łatwo to sprawdzić wyciągając 1 zegar i zobaczyć jak wygląda zrobiony otwór. :)
Opublikowano

ten czarny panel był na podsufitce tylko w R6, R4 nie miały chcecka (tego małego komputerka na środku)

lampka była na środku nad słupkiem B z przodu nie było (były jupiterki w lusterku M technic)

liczniki z M pakietu??

masz wersję podstawową czyli z zegarkiem zamiasdt obrotomierza, spokojnie możesz założyć ten z obrotomierzem i chwilowym spalaniem, będzie działać, tylko żebyś miał od takiego silnika jak ty masz (chodzi o liczbę cylindrów)