Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem, w mojej e46 świeci się cały czas światło stop. W aucie został wymieniony włącznik świateł, nowe kostki lamp tylnych wraz z nowymi wsuwkami. W dalszym ciągu nie ma poprawy. Dodam też, że po wymianie włącznika na taki z modelu przed liftem światło gaśnie, lecz światła pozycyjne świecą w innym miejscu. Dodatkowo wymieniłem wszystkie żarówki tylne wraz z podświetleniem tablicy, sprawdzony czujnik przy pedale stop. Proszę o porady.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź przewody między budą a klapą, są w gumowym peszlu, zobaczysz go jak otworzysz klapę, pewnie są załamane lub przerwane i jest zwarcie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Sprawdziłem, kilka przewodów było pękniętych, zaizolowałem je lecz problem dalej jest. Dodam też, że podmieniałem włącznik świateł od sprawnej e46 po liftingu i problem nadal pozostał. Pomocy!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sprawdź masę na lampach czy nie gnije.

a może to angol i się rypie jak reszta ok?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Miałem tak jak położył się wlącznik pod pedałem hamulca.Wypnij jjeden przewód i patrz cY wyłączają sie stopy koszt ok 30 pln.pozdr.K
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
Opublikowano

Bezpieczniki są sprawne, masa ok, tak jak wspomniałem na początku wymienione dla pewności kostki lamp na nowe oryginalne wraz z kablami, co do czujnika to po wypięciu nadal świecą światła stop nieustannie, po wymianie włącznika świateł od wersji przed FL problem świateł stop ginie ale pojawia się inny a mianowicie światła w klapie świecą mocniej a te na błotniku słabiej i zamieniły się miejscami w lampie ze stopem, lecz to spowodowane jest innym układem świateł wersji przed FL. Przypomnę jeszcze że podmieniałem włącznik od takiej wersji jak moja i problem nie znika.

Proszę o dalsze sugestie i pomysły bo moje się wyczerpały i tracę wiarę w markę.

NA 100% MOJE BMW NIE JEST ANGLIKIEM!!!