Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zmuszony byłem do wymiany przepływki, kupiłem o tych samych numerach. Po założeniu nie ma już błędu prze-pływki, ale silnik nie chodzi jak powinien, duże korekcje wtrysków w INPie, i szarpanie silnika. Na starej przepływce na LPG da się w miarę jeździć.

Czy trzeba robić adaptacje a może jakiś reset? pomóżcie.

E39 2.3i 99

MatrixXXL

523i 99r.

Opublikowano

Jezeli przeplywka ma te same numery i jest tej samej firmy nie trzeba zadnych adaptacji robic. Komp sobie ja sam zaadaptuje bez problemu po paru kilometrach. Inna sprawa ze przeplywki uzywane jesli taka kupiles w wiekszosci sa juz zuzyte i mimo tego ze nie wywalaja bledu to przeklamuja pomiar. Wiec jak kupowac to tylko nowa przelywke boscha bo zamienniki mimo tego ze nowe to w wiekszosci sa nic nie warte i tez auto potrafi kulec na nich.

Pozdro.

Opublikowano

Chciałem dołączyć się do tematu.

Jak się robi adaptację przepływki? INPĄ, DISEM, NCS-em? Nie widziałem czegoś takiego w INPIE.

Opublikowano

W inpie mozesz sobie skasowac adaptacje ecu jesli wymieniasz przeplywke na nowa o takich samych numerach zeby Ci sie komputer sam zgral z nowa przeplywka ktora ma zazwyczaj troche inne parametry pracy niz stary i zuzyty przeplywomierz.

Tu masz temat jak sie adaptuje przeplywomierz o innych numerach niz ten ktory byl w aucie

viewtopic.php?f=69&t=130670