Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
klekot przy gaszeniu silnika. Jak gaszę to tak klekocze przez chwile nie wiem co jest grane, i czy turbina w 520d ma gwizdać często ? nawet jak jest na biegu jałowym to turbina się załącza, to normalny objaw ?
Opublikowano
Druga sprawa to w benzynie też może wszystko się spieprszyć. Silniki wysokoprężne są więcej żywotliwe. A turbina to rzecz eksploatacyjna którą trzeba wymieniać tak jak olej.

Wybacz, ale aż się prosiło :mrgreen: Turbina nie powinna świszczeć przy niskich obrotach, a tym bardziej na biegu jałowym. Jak klekocze? Sam dźwięk czy też trzęsie nadwoziem fest?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

Jeśli nie masz katalizatora to turbina może być słyszalna nawet na biegu jałowym. W przeciwnym wypadku prawdopodobnie się kończy niestety.

Opisz ten klekot przy gaszeniu. U mnie przy odpalaniu i gaszeniu słychać takie ćwierknięcie i z tego co się dowiedziałem to winny jest pasek - ponoć tylko serwisowy conti daje rade.