Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja stawiam na pompę tak na 90 proc ale musze być pewny bo nie chce popaść w depresje :D jak wymienię i nie będzie to.
Opublikowano
No to masz winowajcę. Jeżeli masz wyciek w chłodnicy, to wsypuje się 1/3 opakowania (tak traktuje instrukcja na odwrocie :)). Miałem kiedyś identyczną sytuację w mojej Audi 80 B3. Też miałem wyciek z chłodnicy, też wsypałem całą tubkę (zamiast 1/3), tez przestało mi działać ogrzewanie (zapchana nagrzewnica) i też summa summarum doprowadziło to do przegrzania silnika. Płucz czym prędzej cały układ...
Opublikowano
koledzy eszcze raz sprawdziłem tą pompe wody odpaliłem auto odkręciłem korek od zbiorniczka i płyn stoi w miejscu nic się nie podnosi ani nie przelewa a z pompy dochodzi chrupotanie jak sie wsłucham w poniedziałek wymienię pompę i dam znać.Pozdro
Opublikowano

Prosta sprawa - zamiast sprawdzić, to siedział na necie i szukał dziury w całym. Tak to jest, jak bez jakiejkolwiek wiedzy na temat układu chłodzenia bierze się za robotę - układ nie działa prawidłowo, auto się przegrzewa - wymieńmy termostat! Bez zastanowienia się po co on jest i w ogóle co on robi.

Wymień pompę wody, wlej płukankę, najlepiej Wynns, bo jest dość agresywna, wymyj to gówno którym "uszczelniałeś", zalej płynem i gwarantuję Ci, że to zadziała.

I zrób, a nie tylko mów, że zrobiłeś.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mój znajomy też nie posłuchał że się spawa, albo wymienia i zapodał jakiś szajs do uszczelniania.

diagnoza: pompa wody do wymiany.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

No to masz pompę padniętą. Wcześniej na pewno miałeś ten przelew? Nie da się tego przeoczyć.

I po wymianie płucz układ, ale nie wodą bo to nic nie da tylko środkami do płukania układów chłodzenia. Chyba, że chcesz zajechać kolejną pompę :)

Opublikowano
Hmm... za celowe wprowadzanie pomagających w błąd koleś powinien dostać bana !

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.