Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem dwa dni temu jeździłem normalnie samochodem. Postał noc i rano nie moglem go odpalić. Rozrusznik kręcił raz na jakis czas załapało na sekundę i odcinało. Sprawdziłem iskre na świecach wszędzie jest. Wiec poszedłem w stronę pompy. Przekaźnik od pompy działa przy zapłonie słychać pyknięcie jak ma sie na nim palec. Poszedłem dalej do pompy paliwa. Wymontowałem ją sprawdziłem na akumulatorze czy działa była padnięta. Wiec wymieniłem na droga działająca. Zamontowałem ale dalej nie odpalił samochód. Krece rozrusznik słychać ale nie zaskakuje na wskaźniku spalania strzałka pokazuje pobieranie paliwa wiec moim zdaniem dochodzi do silnika. Próbowałem auto startem ale dalej nic. Mam sekwencje stag 300 wstawiona wiec próbowałem odpalić na samym gazie ale nic. Dalej to samo. I to mnie zadziwia dlaczego na samym gazie nie odpala. Akumulator padł ale próbowałem od innego samochodu załapać go nic. Podłączyłem na noc do ładowania. Przy okazji odkryłem ze przy jednym szlauchu podającym gaz slysze nieszczelność. Wiec gaz wyłączyłem. jeszcze butle zakręcę. Ale najważniejsze pytanie. dlaczego nie odpala? czujnik położenia walu? Aż tak zapchany filtr paliwa?

Reasumujac co zrobiłem:

Iskra jest

Pompa wstawiona 2

Pozdrawiam Wasil

Opublikowano
kup plaka w spreju , niech ktos ci go kreci a ty prysnij nim w dolot czyli sciągnij rure z filtra powietrza która prowadzi do silnika i psiknij tam tylko jak nie bedzie zaskakiwal to przestan( psikaj nim tak z 15s ale nich caly czs ktos go chechła). na 99% odpali. jak nie da rady odpalic to jedz po mechaniora z pc:P
Opublikowano
ale ja nie widzę sensu z tym plakiem jak odpali i zgaśnie jak przestanie psikać lepiej niech sprawdźi czy paliwo dociera do silnika
Opublikowano
najprostszy zposób sprawdzenia czy paliwo dochodzi do silnika zdejmij fajki z świec zakręć pare razy wykręć swiece i sprawdz czy jest mokra jeśli sucha to szukaj dalej...filtr paliwa kiedy wymieniałeś??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
jak postał do rana i nagle nie odpalił to ja obstawiam czujnik wału , one tak mają, że jak wystygnie po jeździe to robi się przerwa i za cholerę nie odpali chociaż wszystko dochodzi (paliwo iskra)
Opublikowano

hehe mowisz ten typ tak ma xD

u mnie wsumie jest tak samo jak zimny to mi zaraz gasnie musze trzymac na gazie lekko az sie nie rozgrzeje tylko tyle ze mi pare razy wystrzelil i sadze ze albo przeplywka jes walnieta albo krokowiec mi szwankuje, wogole samochodz zachowuje sie tak jak by ssania nie mial

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wasil89, doszedłeś do tego co było powodem nieodpalania?

btw, ja słyszałem że czasami przy walniętym czujniku położenia wału jest iskra, tylko nie w tym miejscu w którym być powinna.