Skocz do zawartości

e39 520 '97 LPG wycieki płynu + odpalanie info diagnoza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ,

w końcu chyba udało się zlokalizować przyczynę więc chciałbym się podzielić info gdyby ktoś miał problemy

- ubytki płynu chłodniczego

( wyciek był widoczny dopiero gdy silnik był rozgrzany i trochę pochodził )

1/ wyciek był na trójniku od gazu

2/ kolejny większy wyciek był przy obudowie termostatu ( została uszczelniona czerwonym silikonem ) - trochę dziwne bo całkiem niedawno wymieniałem tą obudowe w PIM ...

- długie odpalanie

było - listwa valtec , reductor tomasetto

wymieniłem na reduktor magic 3 i nowe listwy

AUTO jeździ bardziej dynamicznie i ładnie odpala ..

Opublikowano
A co ma dłuższe kręcenie do instalacji gazowej,jak odpala się na benzynie.Co do reduktora MAGIC III,to chyba najgorszy wybór.Ja przez niego wymieniałem uszczelki pod głowicami (V8),moja siostra w audi (V6) miała to samo.Te reduktory potrafią wtłoczyć gaz do układu chłodzenia,co skutkuje wywaleniem płynu,a to z koleji doprowadza do przegrzania silnika.Walczyłem z instalatorem,pisałem do producenta czy też dystrybutora i du...a blada.Moim zdaniem najlepszym,lub jednym z najlepszych reduktorów jest KME-GOLD.Nawet na forum były podobne przypadki z MAGIC III jak u mnie.Zaznaczam,że reduktor był na gwarancji i został wymieniony na nowy (ulepszony) i ten też walnął.
niema nic lepszego niż BAWARKA