Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie, co możecie w tej chwili powiedzieć na temat jakości gazu.

czy często spotykacie się z problemem tego rodzaju, czy ma znaczenie na jakiej stacji tankujecie i czy coś zmieniło się w ostatnim czasie.

oczywiście temat często wałkowany ale dalej na czasie.

zeswoich doświadczeń muszę powiedzieć,że dwa razy zapaliła mi sie kontrolka zły skład spalin po tankowaniu w przydrożnym baniaku ale po przejechaniu ok. 30 km. sam zgasła a osiągi samochodu i praca silnika były bez zmian.

czasami się mylę
Opublikowano

Powiem ci szczerze ze ja tankuje w mojej miejscowosci caly czas na jednej stacij i nie nazekam na jakosc gazu.ALE jak zatankowalem na innej stacij to pozal sie boze samochod wogule nie ciagnol tylko wyl a predkosc ta sama i jeszcze sie okazalo ze oszukuja na ilosci gazu zamiast 1litra bylo o wiele mniej.WIEC ci radze tankuji tylko na swojej sprawdzonej stacij. POZDRAWIAM WSZYSTKICH

:twisted:

BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano

Po roku zmieniłem filterek fazy ciekłej i w sumie nie był jeszcze tragiczny ale opiłków już troche było. Wcześniej musiałem zmienić filtr fazy lotnej bo po zatankowaniu na przypadkowej stacji zaoleił się i przy okazji zabrudziła się listwa wtryskowa.

Tankuje w trzech sprawdzonych punktach i tylko jeden z nich jest markowy.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!