Skocz do zawartości

320d , błędy webasto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy z błędami webasto , ciągle wariuje , ostatnio rozładowało mi cały akumulator

E R R O R M E M O R Y R E P O R T -------------------------------------

Date: 12/16/13 16:54:43 ECU: ZUHEIZ JobStatus: OKAY Variant: ZUHEIZ-------------------------------------------------------------

RESULT: 3 errors in error memory !-------------------------------------------------------------

14 K-Bus Breakdown

Error frequency : 255

Water pump ON 48.00 0-n Cooling temperature 60.00 degrees Celsius

Implausible value, Invalid working area-------------------------------------------------------------

0 Glow plug Flame detector

Glowing 10 70.00 0-n Cooling temperature 23.00 degrees Celsius

Short circuit to ground-------------------------------------------------------------

3 Circulation pump

Water pump ON 48.00 0-n Cooling temperature 23.00 degrees Celsius

Open circuit Error present =============================================================

Opublikowano
Powodem problemów z webasto jest uszkodzony sterownik, miałem dokładnie te same błędy u siebie, ale udało mi się naprawić sterownik, więc jeśli nie znajdziesz w okolicy kogoś kto ogarnie CI ten sterownik, to możesz do mnie wysłać do naprawy. A jeśli chciałbyś rozbudować auto o możliwość ogrzewania postojowego, to mogę od razu przekodować sterownik, aby startował po podaniu sygnału analogowego, wtedy wystarczy tylko dołożyć kilka kabli do auta i wpiąć w odpowiednie miejsca i zdecydować, czym chce się startować webasto zdalnie, bo można za pomocą komórki, albo fabrycznego pilota do sterowania webasto.