Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zaczynam szukać kół na sezon do kobitowoza, w grę wchodzą dwie opcje jak w temacie, czy ktoś z Was ma na e91 taki setup by powiedzieć czy cos trze i jak to leży ma aucie? Boje sie ze 18 będzie przy małe i nie będzie robic roboty, na 18 chciałem pakować balona 225/40, na 10' nawet by sie naciagnela i w miarę komfort by został, na 19 chciałbym wsadzić 225/40, nie za duży kartofel? Obniżenie było by około 40mm od seryjnego zawiasu. Pozdr.
Opublikowano
Zaczynam szukać kół na sezon do kobitowoza, w grę wchodzą dwie opcje jak w temacie, czy ktoś z Was ma na e91 taki setup by powiedzieć czy cos trze i jak to leży ma aucie?

18" nie beda pasowaly - tyl bylby dosyc agresywny i tarl, 18x10 na przod nie zalysz.

19" wymagaja dystansow - 12-20mm.

Boje sie ze 18 będzie przy małe i nie będzie robic roboty, na 18 chciałem pakować balona 225/40, na 10' nawet by sie naciagnela i w miarę komfort by został

Komfortu na naciagnietej oponie nigdy nie bedzie, bo scianka opony nie ma jak amortyzowac uderzen (gdy jest tak napieta)

na 19 chciałbym wsadzić 225/40, nie za duży kartofel? Obniżenie było by około 40mm od seryjnego zawiasu. Pozdr.

Tak, tym bardziej, ze chcesz obnizyc (pomijajac juz inne problemy, ktore to spowoduje).

Opublikowano
Odnośnie jazdy na naciągu mam sporo doświadczenia i w tym temacie sie nie zgodzę, bo komfort to pojęcie względne :mrgreen: ale co do całej reszty wielkie dzięki :cool2: . Aaaaaa nie dopisalem, w tych 18 na przodzie miało byc 8,5 z et20, ale odpuszczam temat. Z drugiej strony, te 8x19 z et40 poważnie by tarly, ze dystans wymagany? Tez daje spokoj, zapakuje jakaś fabrykę, będzie spokoj. Jeszcze raz wielkie dzięki.