Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

W moim F25 system Start-Stop wyłącza silnik nawet gdy jest mróz, a silnik jest niedogrzany (przejadę np. 2 km).

Sprawdzili w serwisie i stwierdzili że nie ma żadnych błędów więc wszystko jest w porządku :shock:

Jak to działa i Was? Czy macie podobny problem?

Edytowane przez mynton
Opublikowano
U mnie to samo. Niech sobie samochód sam radzi :), w końcu to inteligentna bestia. W Audi system praktycznie nie działa jak jest mróz, ale co kraj to obyczaj , kwestia ustawień w fabryce i parametrów zależnych. A jest ich ohhhhhohhhhooo, szkoda mówić.
Opublikowano
A ja nie mam systemu Start-Stop. :)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

U mnie przy +2 C wyłączył silnik na trasie 2 km.

wyjechalem z garażu 2km, postal 2 godziny na dworze +2 C i przy powrocie na swiatlach zadzialal Start Stop.

XmaX
Opublikowano
A ja nie mam systemu Start-Stop. :)

A ja mam ,ale nie używam... Zakodowane ,żeby autko witało w ustawieniach sport i niech tak ma :D

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzisaj minus 3 i start stop wyłączył silnik, a ja myślałem, że poniżej plus 3 nie działa. Pamiętam jak mi to kiedyś powiedział gość z BMW na jeździe próbnej, a tu się okazuje, że na mrozie działa też niestety.
Opublikowano

Ja w ogóle nie używam tego ustrojstwa bo dla 1l/100km oszczędności nie warto !!!

Weszło mi już w krew wyłączanie START - STOPU zaraz po uruchomieniu silnika i śpię spokojnie. Szkoda że nie można tego dziadostwa wyłączyć na stałe;((

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Można
Opublikowano

A ja mam ,ale nie używam... Zakodowane ,żeby autko witało w ustawieniach sport i niech tak ma :D

Można ,można :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Można zakodować domyślnie Off Start-Stop
Opublikowano
U mnie dzisiaj przy -9 zadziałał elegancko! :duh:
[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

W zeszłym roku pytałem o możliwość wyłączenia na stałe START STOP-u w ASO i nie podjęli tematu. Przyzwyczaiłem się do ręcznego wyłączania, ale skoro piszecie że można to im nie odpuszczę( M Cars Kraków)

Dzięki za info:)