Skocz do zawartości

Urawana klapka w kolektorze - kupno auta po remoncie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam na oku BMW e60 530d . Auto posiada nieszczesne klapki w kolektorze. Jedna z nich oberwala sie i narobila szkody w piatym cylindrze. Auto bylo u mechanika niby wszystko jest naprawione i silnik udało sie odratowac. Zastanawiam sie czy warto zaprzatac sobie tym glowy i kupic takie auto. Czy w przyszłosci nie bedzie mialo to wplywu na własciwa prace auta. Temat jest dla mnie wazny bo nie wiem czy warto inwestowac w zakup auta.

Opublikowano

Skoro auto jest do sprzedania to myślę,że nie możesz być pewny czy coś z czasem nie wyjdzie.Chyba,że cena jest na tyle dobra żeby był luz na 2 gi silnik ewentualnie.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Moja e60 jest po takich przejściach i jak na razie wszystko jest ok, a zrobiłem od tego czasu ponad 50 tys km.

Wszystko zależy od tego jak duże były uszkodzenia i jak to naprawiono. Jeśli wszystko zrobione jest dobrze na nowych oryginalnych częściach to powinno być ok a nawet lepiej. Ja mam nowe uszczelki, dopasowane zawory i nowe uszczelniacze.

Jak jest możliwość to niech gość Ci pokaże faktury za wymienione części i będziesz wiedział mniej więcej jak wyglądała naprawa.

Jeśli wpadła cała klapka razem z ośką to na pewno musiało uszkodzić tłok, głowice i zawory. W najgorszym wypadku mogło porysować cylinder. Wydaje mi się, że wiele może powiedzieć pomiar stopnia sprężania.

Pozdrawiam

Opublikowano
Też miałem taka przygode z tym ze mi zostały tylko 2 a reszta wpadła,wszystko zalezy od goscia który ci to poskłada no i części...

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....

Opublikowano
Mogło być to dobrze zrobione, wypadki chodza po ludziach, może chciał sprzedać samochód a to go zaskoczyło no i musiał naprawic przed sprzedażą, watpie żeby ktoś cos takiego naprawial po kosztach, ja pol roku się zastanawialem czy wywalic klapki w e46 bo wiedziałem ze prędzej czy później ja sprzedał, udało się doczekać bez awarii

SPRZEDAM : komplet zderzaków ori e92 (barberarot metallic)

Moje e92 : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=214546