Skocz do zawartości

bmw e39 2002r problem z radiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem a mianowicie gra mi tylko jeden głośnik od kierowcy czytałem ze to wina końcówek mocy w radiu ale nie w moim przypadku już kupiłem 3 radio i to samo myśle że wina leży gdzie indziej tylko gdzie?kostkę od instalacji potraktowałem wd -40 i po podłączeniu tylko dym poszedł z radia i po nim wyczyściłem te kostki i następne radio gra tak samo. Na przewodach nie widzę żadnego uszkodzenia a przejżałem je dość dokładnie brak siły ile można z tym walczyć:/

dodam ze mam jakieś inne radio i podłaczająć je przez przejsciówkę też nie grają wszystkie głośniki może ktoś poratuje radą i pomoże...z góry dzięki

Opublikowano
  • Moderatorzy
Kup sobie miernik, najzwyklejszy za kilkadziesiąt pln. Ja mam taki http://www.mastech.com.cn/html/en/products-mas830.htm. Jedną końcówkę przykładasz do wyjścia w kostce, drugą do kabla przy głośniku, jeśli zacznie wydawać dźwięk to znaczy, że przewodzi na całej długości, jak nie to gdzieś jest uszkodzony.
Opublikowano
A masz dsp?
Opublikowano
  • Autor
Nie mam dsp ... podlaczajac inne nie oryginalne radio za pomoca przejsciowki graja i z tylu i od strony pasazera dlatego nie wiem o co chodzi...po podlaczeniu oryginalu gra tylko kierowcy glosnik ruszam przewodami w kostce i nie ma poprawy
Opublikowano
  • Moderatorzy

Może wszystkie radia które podłączasz mają walniętą końcówkę mocy :)

A tak na poważnie. Sprawdź kable testerem, przy okazji ściągnij sobie rozpiskę pinów i sprawdź czy wszystkie kable są na swoim miejscu w kostce. Od zawsze Ci tak gra, czy nagle zaczęło? Czy kiedykolwiek był dźwięk ze wszystkich głośników? Coś było grzebane w instalcji? Nieoryginalne radio podłączasz przez przejściówkę bmw->ISO, czy na krótko?

Coś mało precyzyjnie piszesz, Twój ostatni post jest trochę sprzeczny z pierwszym.

Opublikowano
  • Autor
Tak nieoryginalne radio podlaczam przez przejsciowke bmw--iso .Wczesniej graly wszystkie glosniki . instalacja kostki i kabel od anteny wychodzą z czarnej plecionej izolacji wygladaja na nie ruszane. Poprzedni wlasciciel mial nieoryginalne radio i jakies wzmacniacze wszystko wyrzucilem nic nie bylo podlaczone do oryginalnej instalacji i po tej operacji jeszcze dlugo graly wszystkie glosniki.