Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem przy niskich obrotach na gazie tak do 2500 silnik sie dławi nie ma siły i szarpie przy ruszaniu prawie gaśnie.na wyższych obrotach wszystko wydaje sie być w porządku. Jeżeli stoi na luzie to równo pracuje jak dodam gazu to go przymuli i dopiero sie zbierze. objawy pojawiły mi sie dzis rano na benzynie jest wszystko dobrze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No cóż,może musisz się wybrać do gazownika.Trudno powiedzieć co może być przyczyną,może nowe mapowanie.Najważniejsze to to,że auto działa bez zarzutu na benzynie.
Opublikowano
zapomniałem dopisać że wczoraj na koniec jazdy jej troche pocisnołem na obrotach do konca aż szczeliła w filter. może być to przyczyna? mógł sie rozrególowac lub cos w tym stylu?
Opublikowano
Instalacja LPG jak każda inna ma prawo się co jakiś czas rozregulować. Przy montażu instalacji, monter który ci ją instaluje albo ktoś inny powinien ci powiedzieć że co okolo 10k km powinieneś jeździć na przegląd instalacji by ją w ostateczności wyregulować. A co do objawów z pierwszego posta, wygląda to tak jak u mnie ale w momencie kiedy silnik jest nie dogrzany, podczas ruszania obroty spadają, a na luzie czy na wyższych wszystko jest cacy.