Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Postanowiłem dokonać comming-outu z moim oczkiem w głowie :D . Kupiłem ją rok temu we wrześniu. Celowo nie podaje VINu bo po 24 latach nie odzwierciedla on wyposażenia ani troche :) Pierwotnie siedziała w nim 2 litrówka ale od początku zamierzałem to zmienić ;) Na dzień dobry poszło:

- servo z Omegi

- chłodnica z 324td wersja tropic

- M62b44 na osprzecie z M60 z e38 '98

- skrzynia 5b z e39

- termostat z e31 85st C

- przekładnia z Z3

- akumulator do bagażnika

- dyfer 3.07 szpera 40%

Przejeździłem już nią jeden sezon, i większość chorób wieku dziecięcego jest ogarnięta.

Auto przeznaczone jest do "piątkowej" jazdy, bez żadnych upalań itp. Ma po prostu sprawiać radość z jazdy samochodem bez dodatkowych systemów i udziwnień - taki powrót do korzeni :)

Póki co nie nadawało się do fotografowania bo był to eksponat czysto funkcjonalny z tragicznym lakierem ale na jesień zaciągnąłem go do poleconego blacharza/lakiernika który rozebrał, zabezpieczył, zamontował m-technic 2 :norty: i pomalował na alpinweiss II w oryginale.

Kilka fotek z renowacji:

https://plus.google.com/u/0/photos/110785670678075136490/albums/5952859340980339825?partnerid=gplp0

W najbliższych planach:

- 5x120 (mam już wahacze, piasty, tarcze i zaciski z e36 m3 3.2 ) brakuje tyłu z compacta

- BBS RC 17" - polerowane ranty i rotory w graficie

- customowy gwint na bilsteinach b8

- rozpórka przód-tył

- renowacja tapicerki kosmetykami z lederzentrum (słyszałem o tych zestawach same pozytywy)

- kierownica drewniana Nardi Torino (sama kierownica już jest, tylko muszę ją odnowić)

Póki co tyle. Jeśli macie jakieś pytania odnośnie swapu na V8, chętnie pomogę.

Pozdrawiam,

Psyborg

Opublikowano

To prawda, nie jest to zbyt ładne. Docelowo planuje wsadzić tam kompletny wydech z MG Motorsport. Póki co mam bardziej palące wydatki związane z tym projektem, choćby zawieszenie :)

Psyborg

• 1 rok później...