Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Chciałbym się zwrócić do Was z następującym pytaniem:

Jakiego typu spodnią osłonę silnika i skrzyni powinienem zamontować do E39 525i (2001) z automatem?

Czy osłony w E39 po liftingu różniły się tylko w modelach 540i, M5 i w M-Pakiecie?

Szukam oryginalnej używki w dobrym stanie ale nie wiem na który wariant osłony mam się zdecydować.

Ja celuję w plastiki podobne do tego poniżej:

http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/36/91/19/23/3691192339

Z góry dziękuję za wskazówki.

Opublikowano

tä z lewej mam taka samä.ale ta z prawej to pierszy raz widze (u mnie tez jej brakuje. :duh:

ale powinna pasic-jak na sruby pasuje to bedzie ta.

ale dziwne ze jest klapka do asb -jak niby pisza ze jest bezobslugowa :norty: - to po co ta klapka na oslonie skrzyni.he

pozdrawiam :cool2:

z mojä bee nie idzie sie nudzic
Opublikowano

Vasyl dzięki za info - to już wiem co idzie pod silnik w takim razie ;)

Właśnie pytanie o rozstaw śrub jest trudne bo chcę kupić tą osłonę przez A. i przymierzenie jej przed zakupem może być trudne.

Klapka to pewnie inicjatywa producenta skrzyni który nie uważał swojego wyrobu za "bezobsługowy" tak jak inżynierowie z Monachium ;)

Opublikowano
Najpewniej chyba na realoem.com wrzucić nr VIN i sprawdzić która pasuje :)

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Ja mam osłonę właśnie z tym wycięciem. Jak pierwszy raz spuszczałem olej to ściągałem prawie całą osłonę, ale jak prawie już cała była na dole to dopiero zobaczyłem, że jest wycięcie na korek śrubę spustową :mrgreen:
Opublikowano

Ta po lewej to jest oslona chyba standardowo montowana.

Ta po prawej mialem w 520i a w 530i nie.

I nie ,ze ktos ja wywalil bo wszystkie uchwyty pod sruby mocujace nigdy nie byly zakladane.

Moze to byl jakis kod wypasu?

W kazdym badz razie dolozylem ta druga oslone ale trzeba pamiatac o wszystkich srubach mocujacych i chwytach i gumkach zabezpieczajacych ( elementy 10,11,12) oraz dodatkowych uchwytach nr 20 i 26

http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-Touring/Europe/525i-M54/L-A/jan2001/browse/vehicle_trim/air_duct/