Skocz do zawartości

Czy miska olejowa z 2.5 24V bedzie pasowac do 2.0 24V ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rozwalilem miche i mam problem ze znalezieniem takiej ktora by pasowala, Na allegro znalazlem tak sama wygladajaca ale z 2.5 VANOS, stad moje pytanie: czy bedzie sie nadawala ?
Opublikowano
Jeżeli jeden i drugi silnik to M50 to tak. Nr fabryczny miski to 11131740346, jeżeli na jednej i drugiej masz taki numer to jest ok.
Opublikowano

Dzisiaj ogladalem miske z e36 2.0 24V i byla calkiem inna, caly spod miski jest jakby odwrocony (lustrzane odbicie), ogladalem tez miski z e34 i kazda byla inna, i w sumie tylko ta z 2.5 przynajmniej na pierwszy rzut oka wyglada tak samo.

Ile jest rodzajow tych misek, no i dlaczego mimo tych samych silnikow miski sa inne ?

Opublikowano
Kształt miski pomimo takiego samego silnika jest uzależniony(przynajmniej tak przypuszczam) od tego w jaki sposób umocowany jest silnik lub ewentualnie od tego co jest pod nim lub w jego okolicy jak np: przekładnie kierownicza, jakieś elementy zawieszenia pojazdu, sanki itp.,ewentualnie od osprzętu silnika w okolicy miski np:rozrusznik. Masz rację, że od E36 jest zupełnie inna.
Opublikowano
Właśnie na podstawie tych numerów napisałem, że będzie pasować. Wyjątkiem jest tu miska z E36 bo ma zupełnie inne numery.