Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pisałem na forum o moim rozrządzie. Zbliża się dzień wypłaty, a ja wpadłem na pomysł, że może lepiej zmienić po prostu silnik z 2.0 na 2.5. Dołożę trochę kasy, a radość z jazdy będzie większa.

Tylko teraz pytanie co bym potrzebował?

Kupiłbym kompletny silnik m50b25 na vanosie wraz z wiązką. Coś innego bym jeszcze potrzebował?

I jakby wyglądała sprawa dowodu i ubezpieczenia?

Opublikowano
zaden policjant ani ubezpieczyciel nie jest w stanie ocenic czy to 2.0 czy 2.5 :) na oko jak ktos nie ogarnia tematu nie rozróżni :) a co do swapu to tylko silnik i wiazka, jesli z m50 na m50 to osprzet zostaje taki sam :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie lepiej jak się bawić to z m52b28.....?? Fakt, większe koszta, ale i frajda z jazdy większa.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, jak się ciśnie, ale B28 ma znacznie wiecej momentu, wiec na co dzień i z dołu jest szybsze, i to zauważalnie. :)

PZDR>

Opublikowano
Wychodzi na to, ze lepiej ten rozciągnięty łańcuch wymienić, uszczelnić silnik i śmigać póki na b28 nie nazbiera się ;)