Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podejdą. Będą trochę bardziej schowane w nadkolu w stosunku do standardowych et 34, ale nie wygląda to źle.
Opublikowano
Podpinam sie pod pytanie - oryginalne śruby z felgi e90 17 cali sa za krótkie do felg z e46 16 cali. Przy próbie przymierzenia ich, odkrecajac 17 wykonalem 5,5 obrotu kluczem dokrecajac 16 wykonałem jedynie 3 obroty
Opublikowano
No to dobrze że podejdą:) lepsze felgi niż stalówki na zimę, zawsze troche lepiej auto wygląda. A co do et to posiadam jeszcze dystanse na tył a wiec nie będzie chyba aż tak źle.
Opublikowano
Chyba niezrozumielismy sie. Chodzi o kwestie bezpieczeństwa - jak ma sie to ze śruby z felgi e90 nie wchodzą tak głęboko w w feldze e46. Potrzebne inne śruby ?
Opublikowano

U mnie felga 16" przykręcanie / odkręcanie 8 - 8,5 zwoja.

Śruby dobrane przez fachowców przy zakupie felg.

Sądzę, że 3,5 zwoja to trochę mało, nie pamiętam, jaką grubość ma piasta ale przy skoku gwintu 1,5 mamy trochę ponad 5mm . Wydaje mi się, że piasta ma więcej a śruby powinny trzymać na całej długości gwintu piasty.

Może ktoś zna grubość ścianki piasty?

Pozdrawiam
Opublikowano
I powiem wam że założyłem felgi 16 cali i mi obcierają o zacisk:/ spróbuje je delikatnie przeszlifować:/

nic nie szlifuj! masz raczej nowe klocki i tarcze i dlatego masz problem! jedynie dystans Cie ratuje (ET 34 ma byc a ty masz et 47 wiec dystans powinien byc cos kolo 13mm ale 10mm wystarczy)

Opublikowano
już nie przesadzaj, delikatnie przeszlifowałem narożniki zacisków i jest dobrze. Wydaje mi się że dystans 10 mm i tak by nie wystarczył, bo patrząc na felge znacznie dalej się rozszerzała
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Odpowiedz na moj problem ze zmiana kół dzisiaj został rozwiązany : w miejsce felg e90 ze śrubami 12 zostały zamontowane felgi e46 ze śrubami 14. Pozdrawiam