Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem poważną (kosztowną) stłuczkę.

Wyjechałem z podporządkowanej. Z lewej strony nadjechał pojazd i mnie skosił :).

Miałem przeciętą belkę w zderzaku bo rok temu walnąłem golfa i ją przeciąłem i nie wymieniłem.

Lewy błotnik uszkodzony, drążek kierowniczy zgięty, wzmocnienie przednie, chłodnica klimy i wody, wentylator,zderzak, belka i kupa plastików do wymiany.

W środku nie czułem uderzenia - tylko dźwięk.

Okazało się, że pilot nie działa. Nie mogłem niczego nim zrobić.

Mogłem jedynie zamknąć auto z kluczyka.

Centralny działa z kluczyka ale z pilota nie.

Co mogło się stać?

Uszkodzenia są tylko z przodu i trochę z lewej strony.

Antena? Muduł jakiś?

Zajmę się tym jak zrobię pzostałe rzeczy, a to trochę potrwa.

Dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Nikt nie ma choć koncepcji? Jakiegoś tropu?

Miduł? Antena? Bezpiecznik? Kable w oklicach końcówki błotnika przy kierunku?

Na nadklach lewe i prawe jest taka niby kostka do której wchodzą i wychodzą kable - niby nietknięta, ale może to coś ma wspólnego.

Pilot niby nie ucierpiał i wcześniej działał OK.

Teraz silnik pracował około godziny więc kluczyk się naładował.

Teraz najważniejszą sprawą jest żeby auto jeździło, ale można się i tym zająć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety próbowałem i nic :(.

Kluczyk w pozycję jeden na 3 sekundy i potem wyjąć,wcisnąć i trzymać od otwierania i trzy razy od zamykania i puścić ten pierwszy.

Robiłem to szybko i wolno i na odwrót i nawet po otwarciu kluczykiem czekałem 15 minut bo to też wyczytałem.

Prób było może ze 40 i nic.

To może bezpiecznik, albo antena, albo moduł, albo bateria (tylko że akurat w ten dzień?).

Nie wiem jeszcze gdzie tego szukać - później poszukam na forum.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a komp błędu nie wywala?

drugi kluczyk ok?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Na desce nic nie ma, do kompa nie podłłączyłem bo dopiero dziś wyjadę z garażu.

Drugi kluczyk jest rozłożony - poprzedni właściciel to zrobił. wezmę bateryjkę i go sprawdzę.

Opublikowano
Niestety próbowałem i nic :(.

Kluczyk w pozycję jeden na 3 sekundy i potem wyjąć,wcisnąć i trzymać od otwierania i trzy razy od zamykania i puścić ten pierwszy.

Robiłem to szybko i wolno i na odwrót i nawet po otwarciu kluczykiem czekałem 15 minut bo to też wyczytałem.

Prób było może ze 40 i nic.

To może bezpiecznik, albo antena, albo moduł, albo bateria (tylko że akurat w ten dzień?).

Nie wiem jeszcze gdzie tego szukać - później poszukam na forum.

a miałeś zamknięte drzwi jak kodowałeś kluczyk??

Opublikowano

Miałem zamknięte drzwi i prawie za każdym razem otwierałem i zamykałem jakby od początku procedura.

Drugi kluczyk z nową baterią też "śpi" - kodowanie nie powiodło się:(.

Ale teraz poczytałem, żeby trzymać przycisk otwierania jeszcze przed włożeniem do stacyjki - spróbuję.

Strasznie irytujące jest zamykanie z kluczyka - tym bardziej, że ringi mam podłączone między innymi do oświetlenia kabiny i jak podchodziłem do auta to pięknie się zapalały na powitanie.

To musiało się uszkodzić podczas kolizji.

A gdzie jest antena od centralnego?

Co jest w nadkolu przednim na dole? Po stronie kierowcy to termometr (chyba), a z drugiej taki jakby dysk - od czego to?

Wyczytałem, że za działanie pilota (bo centralny zamek sam w sobie działa bez problemów) odpowiada

Jakiś bezpiecznik w schowku

Kable w lusterku wewnętrznym

Moduł komfortu

Moduł FM (ten z tyłu w lewym słupku) wyciągałem stamtąd trójkąt - może w pośpiechu coś uszkodziłem.

Jak będę miał czas to zaglądnę tam.

Opublikowano
Z tego co pamiętam antenę od centralnego w touring'u, masz w spojlerze klapy bagażnika...
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1