Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szukałem i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi więc piszę w nowym temacie, otóż mam problem z odpalaniem zimnego silnika 2,0d długo kręci rozrusznik zanim odpali, jak już zapali to chodzi równiutko i bez kopcenia, potem już pali na dotyk, najgorzej z rana jak zimny silnik, co może być przyczyną, żadne kontrolki się nie świecą wszystko wydaje się ok, aku ma rok.Czekam na pomoc...
Opublikowano
A świece masz dobre.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
Należy do świecy podłączyć żarówkę 12V i podać napięcie, jeżeli żarówka się zaświeci to świeca jest dobra, nie ma na niej przerwy . W 530d nie ma dostępu do świec ( trzeba zwalać kolektor ssący), ale jest łatwy dostęp do sterownika grzania świec, który znajduje się koło sterownika silnika. Wystarczy odpiąć wtyczkę z wiązką przewodów od sterownika świec i mamy b. dobry dostęp do 6 grubych przewodów, które idą bezpośrednio do świec żarowych, pewnie tak samo jest w m47, tylko tam są 4 przewody.
Opublikowano
Wg mnie możesz spokojnie kupować 4 nowe świeczki i ściągać kolektor. U mnie odpalał w miare dobrze tylko w większe mrozy były problemy i lekko kulał przez 5 sekund. Okazało się że 3 świece były spalone.
Opublikowano
A jak to sprawdzić?? Raczej kontrolka żadna mi o tym nie powie co??

Jak jest zimno to powinna zapalić się kontrolka grzania świec lub wyskoczyć napis jak masz duże OBC.

No a świece sprawdzisz tak jak napisali koledzy powyżej.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/